AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

Chinezii de la Chery au lansat în Europa noul SUV accesibil Omoda 5

Constructorul chinez de automobile Chery anunță lansarea în Europa a noului model Omoda 5, care este deja disponibil pentru precomenzi în Italia.

Acesta reprezintă un nou pas în planul de extindere a capacității de producție și a vânzărilor companiei pe Bătrânul Continent.

Noul Chery Omoda 5 oferă 197 CP și 290 Nm

Chery

Chery este una dintre mărcile chineze care exportă modele accesibile pe piața din Europa, în mare parte electrice. Debutul asiaticilor s-a produs la începutul anului curent, în Spania. Oiectivul companiei este acela de a ajunge pe mai mult de 60 de piețe europene până în 2027. Motto-ul ei este „În Europa pentru Europa”, care este, totodată, și o declarație de intenție.

Uniunea Europeană a confirmat oficial noile taxe vamale pentru mașinile electrice produse în China începând cu data de 5 iulie. În aceste condiții, modelele electrice Chery vor fi taxate suplimentar cu 20,8%.

Noul crossover de segment C produs de Chery este disponibil în Italia pentru început într-o versiune pe benzină. Aceasta este echipată cu motorul 1.6 Turbo, care generează 197 CP și 290 Nm de cuplu. Acesta este conectat la o transmisie automată DCT cu 7 rapoarte.

Cât costă Chery Omoda 5 pe piața din Italia

Din punct de vedere estetic, fiecare element subliniază un aspect sportiv și modern deopotrivă. Modelul vine cu o grilă elegantă, faruri LED cu lumini de zi în formă de litera T, lumini de semnalizare dinamice. Aspectul exterior este completat de jantele de aliaj bicolor de 18 inch și de acoperișul foarte înclinat.La spate se remarcă stopurile LED cu semnătură luminoasă 3D.

La interior, scaunele din față au tetiere dintr-o singură piesă cu spătarul și sunt îmbrăcate în piele ecologică perforată de înaltă calitate. De asemenea, acestea au funcții de încălzire și de ventilație și numeroase reglaje electrice. Noul Omoda 5 oferă două ecrane de înaltă rezoluție cu o diagonală de 10,25 inch fiecare. În plus, clienții vor regăsi iluminare ambientală multicoloră și o zonă cu încărcare wireless pentru smartphone.

Noul Chery Omoda 5 are în Italia un preț de pornire de 27.900 de euro. Varianta cu emisii zero va fi oferită începând cu luna septembrie.

Trei SUV-uri până la sfârșit de 2025

De asemenea, potrivit Motor1, până la sfârșitul anului curent, Chery va oferi în Italia și SUV-ul „full size” Jaecoo 7. Acesta va fi oferit într-o versiune pe benzină, iar ceva mai târziu și într-una plug-in hybrid.

Până la sfârșitul anului viitor, Chery va introduce trei SUV-uri în Europa. În toamnă, Jaecoo 6 ar trebui să sosească și el, iar ulterior va debuta și Jaecoo 8. Anul viitor, va sosi și noul Omoda 7.

În 2023, volumele de vânzări ale Chery Group au atins pragul de 1,88 milioane de unități, cu circa 940.000 de mașini exportate.

Sursa: Motor1

Articole similare

În direct de la Londra: Eva lui Lotus în premieră mondială

Dan Vardie

Profitul net al Dacia a urcat la 161,3 milioane de euro

Robert Stan

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag