AUTOpro
Generale Stiri

BMW ar putea elimina din portofoliu SUV-ul X4. Care este motivul?

Producătorul german de automobile BMW ar putea renunța la modelul X4 la finalul actualei generații.

SUV-ul coupe ar putea să nu mai fie produs începând de anul viitor. Informația nu a fost deocamdată confirmată de reprezentanții mărcii.

BMW ar putea renunțat la X4 începând cu anul 2025

BMW

BMW X4 a fost lansat pentru prima dată în 2014, iar patru ani mai târziu a primit o nouă iterație. Este cel de-al doilea SAC (Sports Activity Coupe) din portofoliul mărcii, după fratele mai mare X6. De asemenea, X4 este considerat drept varianta coupe a lui X3.

În 2023, bavarezii au dezvăluit cea de-a doua generație X2, acesta fiind mai mare decât predecesorul său. Acest lucru i-a făcut pe unii să se întrebe dacă X4 va mai avea loc într-o gamă din ce în ce mai aglomerată a constructorului din Munchen. În plus, diferența de preț dintre cele două crossovere s-a redus substanțial, așa că nu are rost să mai fie păstrate amândouă.

În aceste condiții, X4 ar putea fi eliminat la finalul actualei generații. Informația nu a fost confirmată oficial dar, potrivit zvonurilor, acest model va înceta să mai existe după 2025. Astfel, cei care doresc un SUV coupe cu siglă BMW ar putea opta fie pentru X2, fie pentru X6.

De asemenea, și X3 va putea reprezenta o alternativă, mai ales că versiunea actualizată își va face debutul comercial la sfârșitul lui 2024. Deși nu se știe cu exactitate când va fi eliminat din gamă X4, este de așteptat ca acest lucru să se întâmple anul viitor.

Sursa: BMW via Motor1

Articole similare

Tesla a inițiat o campanie de rechemare pentru modelul Cybertruck. Care este motivul?

Mihai Morcovescu

Renault Captur facelift: primele detalii și imagini oficiale

Mihai Morcovescu

Dakar 2024: Toyota și Honda vor lua startul cu un buggy alimentat cu hidrogen