AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Au fost anunțați câștigătorii competiției International Engine of the Year

Italienii de la Ferrari și al lor motor twin-turbo de 3,9 litri V8 au fost și anul acesta marii câștigători ai competiției International Engine of the Year, după ce au reușit să câștige premiul global (premiu la care au concurat motoare din toate categoriile de concurs) de motorul anului pentru al treilea an la rând, Ferrari fiind de altfel cel de-al doilea producător auto care reușește această perfromanță.

Ferrari nu s-a mulțumit doar cu marele premiu, dominând autoritar și celelalte categorii ale competiției, unde au obținut de asemenea premii importante. Un exemplu ar fi reprezentat de categoria New Engine, unde italienii au reușit să ocupe locul 1 datorită noului motor V12 de 6,5 litri. Pe lângă asta, cei de la Ferrari au ieșit victorioși și în categoria Performance Engine și categoria 3-4 litri, cu același motor V8 twin-turbo de 3,9 litri.

Producătorul german Volkswagen a câștigat anul acesta primul premiu International Engine of the Year, mulțumită motorului de 1 litru TSI care a câștigat marele premiu în categoria de cilindree de sub 1 litru.

Trecând la propulsii alternative, trebuie spus că americanii de la Tesla au reușit să își adjudece, pentru a cincea oară la rând, premiul categoriei Green Engine, și pentru a doua oară la rând premiul categoriei Electric Powertrain.

Articole similare

Kia își aduce varianta electrică la München

Ana Cristina Militaru

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

JATO Dynamics: Volkswagen a fost cea mai bine vândută marcă în Europa în 2023. Ce loc a ocupat Dacia?

Mihai Morcovescu

Leave a Comment