AUTOpro
Generale Green car Stiri

MG va dezvălui la Salonul Auto de la Geneva un nou sedan electric cu o autonomie de 800 km

Marca britanică de automobile MG, care în acest an va împlini un secol de existență, va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2024 un nou sub-brand premium.

Denumit simplu IM sau Inteligent Mobility își va face debutul oficial în Europa în 2025. Primul model al noului brand, un sedan electric cu până la 800 km autonomie, va fi dezvăluit la Geneva.

MG va prezenta la Geneva și noul model MG3 Hybrid

MG

În perioada 26 februarie – 3 martie va avea loc o nouă ediție a Salonului Auto de la Geneva, care revine, astfel, acasă după o pauză de patru ani cauzată de trei amânări și o mutare în Qatar, în 2023.

La ediția 2024 și-au anunțat participarea doar opt mărci, printre care Dacia și Renault. Un alt producător care va fi prezent la show-ul elvețian este MG.

Reprezentanții acestuia au anunțat că, alături de premiera mondială a noului MG3 Hybrid, MG a mai pregătit un debut global. Este vorba despre sub-brandul premium BEV, denumit IM (Inteligent Mobility). Primul model al noului sub-brand IM va fi un sedan electric. Denumit IM L6, noul model cu emisii zero va fi capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

De asemenea, acesta va fi disponibil în două variante de baterii. Modelul care va folosi o baterie litiu-ion va oferi o autonomie de până la 600 de kilometri, în timp ce vârful de gamă va fi disponibil cu un acumulator solid-state, care va asigura o autonomie ce va putea ajunge la 800 de kilometri, așa cum susțin reprezentanții companiei.

După cum spuneam, noul sub-brand IM va fi lansat în Europa în 2025. Acesta va pune accentul pe sedanuri de clasă executive și pe SUV-uri de mari dimensiuni. În ceea ce privește noul sedan electric IM L6, acesta va fi dezvăluit în ziua de 26 februarie.

Sursa: MG

Articole similare

Citroën și-a prezentat noua identitate vizuală a mărcii, care include o nouă siglă

Mihai Morcovescu

Fiat 600 Electric: noi imagini cu viitorul SUV cu emisii zero (cu video)

Mihai Morcovescu

Chrysler Pacifica hibrid autonomă prezentată la Detroit – corespondență Dan Vardie

Filip Sîrbu