AUTOpro
Stiri

General Motors primește fonduri de 489 mil. USD pentru a produce ventilatoare mecanice

General Motors

Gigantul american din industria auto, General Motors, alături de Philips, au primit de la Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Sociale (HHS) al SUA contracte în valoare totală de peste 1,1 miliarde de dolari pentru producerea de ventilatoare necesare tratării pacienţilor cu forme severe de Covid-19.

Producătorul american de automobile General Motors (GM) a primit un contract de 489 milioane de dolari pentru a livra guvernului 30.000 de aparate de respirat până la sfârşitul lunii august. GM va începe producţia în Indiana săptămâna viitoare, în colaborare cu Ventec Life Systems, iar primele 6.132 de echipamente vor fi livrate până la 1 iunie.

În paralel, compania olandeză Philips va produce 43.000 de ventilatoare până la finalul anului, dintre care 2.500 până la sfârşitul lui mai, în cadrul unui contract de 646,7 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a emis un ordin în baza Legii privind producţia de apărare, pentru a facilita aprovizionarea cu materiale pentru producerea rapidă de aparate de respirat.

Vicepreşedintele GM, Gerald Johnson, a declarat pentru Reuters luna trecută că gigantul auto cheltuieşte zeci de milioane de dolari pentru retehnologizarea liniilor de producţie pentru a fabrica aparate de respirat şi că, dacă se includ şi costurile similare ale furnizorilor, cheltuielile totale de retehnologizare ajung la sute de milioane de dolari.

Luna trecută, compania Ford, rivalul celor de la GM, a anunţat de asemenea că va produce 50.000 de aparate de respirat în următoarele 100 de zile la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de echipamente medicale a General Electric.

Articole similare

Renault şi Dongfeng au decis să închidă societatea chineză Dongfeng Renault Automotive Company

Robert Stan

Fuziunea Renault – FCA, tot mai aproape de realizare

Robert Stan

Mercedes-Benz Vans lansează inițiativa strategică adVANce

Leave a Comment