AUTOpro
Generale Stiri

Kia XCeed: toate detaliile despre noul crossover urban

Kia a publicat un set complet de imagini cu noul model crossover numit XCeed.

După ce a fost anunțat de o singură fotografie publicată acum câteva săptămâni, crossoverul Kia XCeed a fost prezentat oficial de către constructorul coreean.

Noul model va fi disponibil pe piața din Europa, urmând să ajungă în showroom-uri la finalul verii. Kia spune că noul XCeed este o alternativă pentru clienții care își doresc un SUV dar vor calități dinamice mai apropiate de cele ale unui model hatchback.

Kia XCeed are o lungime de 4.4 metri, fiind cu 85 mm mai lungă față de modelul Kia Ceed. Garda la sol este cu 42 mm mai mare față de cea a modelului compact pe care se bazează.

Designul este inspirat tot de modelul Ceed, dar partea frontală are o grilă diferită și un spoiler redesenat. Noul model va fi disponibil în 12 nuanțe de culoare pentru caroserie.

La interior, cel de la volan stă cu 42 mm mai sus față de poziția din Ceed. Elementele de desing sunt similare, dar avem o inserție în culoarea caroserie, iar planșa de bord este complet digitală. Pe consola centrală regăsim un display de 8 inch sau 10.15 inch în funcție de nivelul de echipare.

Lista de sisteme de siguranță este una generoasă. Kia XCeed va fi oferit cu următoarele tehnologii: Smart Cruise Control cu funcție Stop%Go, Blind Sport Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Smart Parking Assist, Lane Keeping Assist și High Beam Assist. 

Kia XCeed are un portbagaj cu un volum de 426 litri, iar prin rabatarea banchetei, volumul poate ajunge la 1.378 litri.

La capitolul motorizări, noul Kia XCeed pune la dispoziția clienților trei propulsoare pe benzină și două diesel. Propulsorul de bază este motorul de 1.0 litru de 120 CP. Urmează apoi unitatea 1.4 T-GDI de 140 CP, iar versiunea de top este motorul 1.6 de 204 CP. Transmisia este asigurată de cutia de viteze manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu șapte trepte și două ambreiaje.

Clienții care preferă motorizările diesel pot alege motorul 1.6 oferit în variantă de 115 CP sau 136 CP. După lansare, gama modelul Kia XCeed va fi completată și cu versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Articole similare

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Interviu cu încă un român de success: Alin Tapalagă, Director General Porsche Inter Auto România

Dan Vardie

Testul de consum în condiții reale de funcționare PSA a câștigat premiul `ECOBEST 2017` și Alexa pentru SEAT este ‘SMARTBEST 2017’

Filip Sîrbu

Isetta se întoarce… electric și sub numele de Microlino

administrator_autopromag

Leave a Comment