AUTOpro
Generale Green car Stiri

Grupul Volkswagen anunță că mărcile sale vor adopta din 2025 standardul de încărcare Tesla

Mărcile din Grupul Volkswagen care sunt comercializate pe piața din America de Nord vor adopta începând cu anul 2025 standardul de încărcare NACS.

Standardul de încărcare nord-american le va oferi acestora acces la rețeaua de încărcare Tesla.

Volkswagen, Audi, Porsche și Scout vor adopta portul de încărcare NACS

Volkswagen

Mai mulți producători au anunțat că viitoarele lor modele electrice vor adopta standardul de încărcare nord-american NACS. Între aceștia se numără Mercedes-Benz, General Motors, Volvo, Hyundai, BMW, KIA și Toyota.

Asta înseamnă că mașinile produse de aceste mărci vor fi dotate cu port de încărcare care le va permite să fie alimentate cu energie la stațiile din rețeaua Tesla, una dintre cele mai bine dezvoltate din lume.

Începând cu 2025, această listă va mai cuprinde alte nume mari. Este vorba despre mărcile din cadrul Grupului Volkswagen, care sunt comercializate pe piața din America de Nord. Este vorba despre Volkswagen, Audi, Porsche și Scout.

Modelele actuale vor fi în continuare dotate cu porturi CCS. Însă, asemenea celorlalți producători care fac această modificare, și pe modelele din VW Group vor exista adaptoare speciale. Practic, viitoarele automobile electrice produse de Grupul Volkswagen vor fi echipate din fabrică cu câte un port NACS.

Odată cu anunțul făcut de cei de la Volkswagen, practic, Grupul Stellantis este singurul gigant din industrie care încă nu a făcut nici un pas în această direcție. Foarte probabil, în cazul grupului cu sediul la Amsterdam este doar o chestiune de timp până când cele 14 mărci ale sale vor adopta și ele portul de încărcare NACS.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie și 0-100 km/h în 3,5 secunde

Florin Amariei

Raport anual Autovit.ro: evoluţia pieţei auto în 2013

Audi adaugă un nou model în gama sa de SUV-uri: Q3 Sportback

Dragos Baltateanu