AUTOpro
Generale Green car Stiri

Lexus introduce o nouă versiune de bază pentru SUV-ul electric RZ: 201 CP și 428 km autonomie

Producătorul japonez de automobile Lexus a lansat o nouă versiune accesibilă pentru SUV-ul său complet electric RZ.

Denumită 300e, aceasta va fi disponibilă pentru început doar pe piața din America de Nord.

Noul Lexus RX 300e folosește o baterie de 72,8 kWh

Lexus

La începutul acestui an, divizia de lux a constructorului nipon Toyota a lansat noul Lexus RZ ca o versiune mai elegantă și mai puternică a modelului bZ4X. Acum, crossover-ul cu emisii zero primește o nouă versiune de bază.

Botezată RZ 300e, aceasta este pusă în mișcare de un propulsor electric montat pe puntea față, care dezvoltă 201 CP. Motorul este alimentat de o baterie de 72,8 kWh, produsă de chinezii de la CATL. Aceasta oferă o autonomie ce poate ajunge până la 428 de kilometri în regim EPA.

Noua versiune vine și cu o îmbunătățire estetică. Aceasta constă într-o nouă culoare pentru exterior, care se numește Cooper Crest. În plus, toate modelele vin acum în standard cu cablu de încărcare cu dublă tensiune, care este compatibil cu prize de 120 și 240 de volți.

Pentru început, noul Lexus RZ 300e va fi comercializat doar pe piața nord-americană. În SUA, cea mai accesibilă versiune a SUV-ului electric japonez are un preț de pornire de 55.150 de dolari. Vârful de gamă costă 60.800 de dolari

Sursa: Lexus via Motor1

Articole similare

Motorul boxer Subaru a aniversat 50 de ani de existență

administrator_autopromag

Noul Volkswagen Passat va fi vândut doar în versiune break. Livrările încep în septembrie 2023

Mihai Morcovescu

A treia ediție a GALEI premiilor AUTOpro a marcat un upgrade important al conceptului și a reprezentativității premiilor

Filip Sîrbu