AUTOpro
Mașina Anului în România Mașina Anului în România

MG4 Electric a fost desemnat drept Mașina Anului 2024 în România

MG4

Proaspăt intrat pe piața auto românească, hatchback-ul compact 100% electric MG4 și-a adjudecat titlul Mașina Anului 2024 în România, o distincție acordată de un juriu format din membri marcanți ai Asociației Presei Auto din România.

După ce AUTO Pro a testat în premieră întreaga gamă MG, MG4 electric a impresionat juriul cu eficiența, confortul si plăcerea de a conduce pe care le oferă, împreună cu raportul său calitate-preț imbatabil. De asemenea, jurnaliștii auto care au evaluat MG4 au recunoscut calitatea de deschizător de drumuri a compactei MG, atât prin prisma democratizării automobilelor electrice – având un preț accesibil – cât și prin cea a intrării pe piața românească a noilor automobile moderne din China, dotate cu înaltă tehnologie și având performanțe remarcabile.

MG4

Cu prețuri pornind de la 31.400 Euro cu TVA și fără a scădea bonificația ”Rabla +”, MG4 Electric este disponibil în România în patru niveluri de echipare – Explore, Excite, Exclusive și XPower și cu trei versiuni de baterie – 51 kWh, autonomie WLTP 350 Km, 64 kWh, autonomie WLTP 450 Km și 77 kWh, autonomie WLTP 520 Km. Puterile motoarelor sunt între 170 CP si 434 CP. Garanția mașinii este de 7 ani / 150.000 Km la fel ca orice MG, iar calificativul primit în urma testelor de siguranta Euro NCAP a fost maximul de 5 stele.

La primirea premiului Mașina Anului pentru MG4, domnul Dan Chitaru, Președinte și CEO al Quantum Auto Max, importator official în România al mărcii MG Motor a declarat: ~Suntem extrem de încăntați că modelul nostru MG4 Electric, la foarte putin timp de la intrarea sa pe piața românească, a înregistrat primul său succes major. Ne bucuram ca membrii APAR din juriul concursului Mașina Anului în România – cărora le mulțumim –  au apreciat calitățile indiscutabile ale acestei mașini.

MG4

MG4 Electric a avut un impact major și se află în topurile din toate piețele europene pe care a intrat până acum, atât la capitolul vânzări, cât și la capitolul schimbării percepției oamenilor despre accesibilitatea și performanțele automobilelorelectrice. Și iată că și în România MG4  și-a început cariera cu dreptul, fiind recunoscut pentru raportul preț – calitate – performanțe greu de egalat, nu doar printre mașinile electrice, ci și printre toate mașinile din clasa ei în general. Suntem bucuroși că la acest început de drum al mărcii MG în România avem parte de un asemenea succes.”

Lista finaliștilor din concursul Mașina Anului în România 2024 a cuprins modele notabile, cu o imagine de marcă puternică în țara noastră. MG4 Electric a acumulat 165 de puncte, cu 18 puncte mai mult decât ocupantul locului secund, Peugeot 408. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a clasat Renault Austral, cu un total de 144 de puncte, urmat, în ordine, de Hyundai Kona (126 de puncte), Kia Niro (114 puncte), SsangYong Torres (80 de puncte) și Jeep Avenger (79 de puncte).

MG4

Testarea mașinilor s-a derulat pentru al nouălea an consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției, din 25 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției.  Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pe pista Academiei Titi Aur.

Domnul Dan Vardie, președinte de onoare APAR și președinte al Comitetului de organizare MAIR 2024, a declarat: „Este impresionantă evoluția competiției naționale Mașina Anului în România ajunsă astăzi la a 25 -a ediție. România a fost prima țară din regiune care a organizat o asemenea competiție, fiind una din primele inițiative ale Asociației Presei Auto din România. Iar acum, la a 25-a ediție avem o altă premieră majoră: prima marcă de automobil din China cu un model fabricat în China care câștigă titlul național! Este un semnal clar că producătorii chinezi propun automobile redutabile, capabile nu doar să facă față competiției europene ci chiar să și câștige.”

Articole similare

Mașina Anului în România 2023: Electricul Renault Megane E-Tech este marele câștigător

Mihai Morcovescu