AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Ford va desființa peste 1.000 de locuri de muncă la principala sa uzină din Europa

Ford

Producătorul de automobile american Ford, care deține o fabrică și la Craiova, va desființa peste o mie de locuri de muncă la principala sa uzină, care funcționează în orașul german din Köln. Informația a fost divulgată de publicația Automotive News, care citează germană Automobilwoche.

Potrivit unor surse interne anonime, decizia ar fi fost luată pe fondul tranziției către un portofoliu de modele complet electrice la cea mai mare fabrică a „ovalului albastru” din Germania.

Acest lucru presupune schimbări importante în procesul de producție, mai precis în modul în care sunt dezvoltate, construite și vândute vehiculele .

Ford investește aproximativ două miliarde de dolari în extinderea uzinei de la Köln

Ford

Potrivit sursei citate, șeful consiliului de întreprindere al fabricii din Köln a convocat pentru luni, 23 ianuarie, o întâlnire cu toți cei peste 14.000 de angajați ai fabricii germane.

Reprezentanții Ford au refuzat să comenteze această informație. Posturile care vor fi desființate sunt în general în producția de asamblare, motoare și transmisii, precum și în departamentele de dezvoltare, administrare și de vânzare, mai precizează sursa.

„Nu avem nici un comentariu de făcut cu privire la speculațiile actuale despre o posibilă restructurare la Ford în Europa”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație scrisă. „Mai multe detalii vor fi făcute cunoscute după ce planurile noastre vor fi definitivate și ne vom fi informa mai întâi angajații”, se mai precizează în declarația Ford.

Ford

Compania americană va investi în total aproximativ două miliarde de dolari în extinderea uzinei de la Köln pentru a putea produce două modele pur electrice, care vor fi construite pe platforma MEB+ a Grupului Volkswagen.

În prezent, în această uzină este fabricat modelul Fiesta, a cărei producție va fi oprită definitiv în luna iunie. De asemenea, tot aici sunt asamblate motoare și transmisii.

După cum se știe, Ford se va retrage din segmentele de volum cu marjă redusă, precum automobilele echipate cu motoare termice din segmentele B și C. Americanii doresc să asigure o dezvoltare durabilă și profitabilă a diviziei lor din Europa.

Gama de modele Ford din Europa va deveni complet electrică până în anul 2030. Constructorul american de automobile și-a propus ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie electrice sau hibride plug-in până la aceeași dată.

Sursa: Automotive News

Articole similare

AUTOBEST anunță finalistele Best Buy Car of Europe in 2023 precum și alte premii

Darius Pana

Hyundai Ioniq 5 N: versiunea de performanță a electricului coreean debutează cu 650 CP

Opel aniversează 30 de ani de la lansarea modelului Corsa B

Mihai Morcovescu