AUTOpro
Generale Green car Stiri

Germania dorește reducerea noilor taxe impuse mașinilor importate din China

Comisia Europeană a anunțat zilele trecute că va introduce noi taxe de import pentru mașinile importate din China.

Guvernul din Germania nu este, însă, de acord cu această măsură și va încerca să obțină reducerea taxelor.

Germania spune că taxele suplimentare îi va afecta piața de mașini

Germania

După cum AUTOpro v-a anunțat, săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunțat că va introduce taxe vamale suplimentare pentru automobilele produse în China. Măsura este menită să descurajeze expansiunea producătorilor chinezi în Europa. Astfel, unele mărci sunt supuse tarifului maxim de 38,1%, așa cum este cazul grupului SAIC.

Acum, potrivit Carscoops, care citează publicația Bloomberg, există negocieri între reprezentanți ai guvernului german, ai Uniunii Europene și oficiali din China. Astfel, s-ar putea ajunge la un compromis înainte ca tarifele propuse să intre în vigoare la 4 iulie.

Germania nu este mulțumită de noile taxe aplicate mașinilor din China. Guvernanții consideră că acestea îi vor afecta puternic piața de mașini. De aceea, va încerca să convingă Comisia Europeană să reducă aceste taxe. De partea cealaltă, guvernul chinez spune că, dacă noile taxe vor intra în vigoare, va aplica o taxă de 25% automobilelor dotate cu motoare mari care sunt importate din Europa.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, și-a exprimat dorința puternică de a detensiona situația. El a declarat că este o ocazie de a evita astfel de taxe suplimentare din partea chinezilor. Oficialul german va călători în China pentru a discuta cu oficialii de acolo pe marginea acestei probleme. Habeck a mai precizat că orice decizie privind aceste tarife ar trebui să fie luată de politicieni, nu aplicată automat.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noul Polestar 5 a debutat la Festivalul de Viteză de la Goodwood: autonomie de 600 km

Mihai Morcovescu

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag

UE recomandă reduceri masive ale emisiilor de CO2 în vederea obiectivului climatic din 2040

Mihai Morcovescu