AUTOpro
Generale Green car Stiri

Germania va aloca 900 de milioane de euro pentru construirea de noi stații de încărcare

Germania și-a propus să aibă 15 milioane de mașini electrice înmatriculate până în 2030. Pentru asta este nevoie de investiții masive în infrastructură.

Ministerul Transporturilor din această țară anunță că vor fi alocate subvenţii de până la 900 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de staţii de încărcare pentru populaţie şi companii.

Germania va investi până în 2025 circa 6,3 miliarde de euro

Germania

Cea mai mare economie din Europa are în momentul de față circa 90.000 de stații publice de încărcare. În speranța creșterii electromobilității, germanii vor să construiască un milion de stații noi până la sfârșitul deceniului.

Germania, care vizează neutralitatea la carbon până în 2045, avea aproximativ 1,2 milioane de vehicule electrice pe drumuri la sfârşitul lunii aprilie. Acest total se situează mult sub obiectivul de 15 milioane până în 2030, arată datele autorităţii federale auto KBA.

Potrivit oficialilor germani, principalele probleme care încetinesc tranziția către modelele electrice sunt preţurile ridicate, autonomia limitată. De asemenea, lipsa unei infrastructuri de încărcare, în special în zonele rurale, este o altă cauză a decalajului vânzărilor de vehicule cu emisii zero.

Ministerul Transporturilor a anunţat că va lansa în curând două programe de finanţare pentru sprijinirea gospodăriilor private şi a companiilor în construirea de staţii de încărcare cu alimentare proprie.

În acest sens vor fi investite până la 500 de milioane de euro începând din toamnă pentru a promova autoalimentarea cu energie electrică la clădirile rezidenţiale private. Condiţia este ca locuitorii să deţină deja o maşină electrică, a precizat ministerul.

Din vara anului 2024, alte 400 de milioane de euro vor fi alocate companiilor care doresc să construiască stații de încărcare rapidă pentru maşini comerciale şi camioane.

Guvernul german a aprobat în octombrie 2022 un plan de investiții de 6,3 miliarde de euro pe o perioadă de trei ani pentru creşterea numărului de staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Sursa: Reuters

Articole similare

Mazda2 a primit o serie de actualizări la exterior și la interior. Prețuri de la 15.790 de euro

Mihai Morcovescu

Porsche a prezentat cel mai ieftin Taycan – costă sub 80.000 de dolari

Andrada Arsenie

Porsche prezintă noul 911 facelift: pentru prima dată modelul primește versiune hibridă

Mihai Morcovescu