AUTOpro
Generale Stiri

China a devenit cel mai mare exportator de mașini din lume

China a depășit Japonia în prima jumătate a anului curent și a devenit cel mai mare exportator de automobile din lume pentru prima dată în istorie.

La finalul anului trecut, chinezii urcaseră pe locul al doilea, depășind atunci Germania.

China a exportat 2,02 milioane de automobile în primul semestru din 2023

China

Potrivit datelor furnizate de Asociația Producătorilor de Automobile din China (CAAM), în 2022, această țară a exportat 3,11 milioane de autovehicule. În acest fel, devenea al doilea cel mai mare exportator de mașini la nivel global, fiind devansată doar de Japonia.

Cele mai recente date furnizate de asociația similară din Japonia arată că exporturile de vehicule au crescut cu 17 procente față de anul precedent, atingând un volum de 2,02 milioane în intervalul ianuarie-iunie.

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Producătorii de automobile chinezi au exportat în cursul acestui an 2,34 milioane de automobile în primele șase luni, ceea ce reprezintă un salt de 77% față de anul 2022. În acest fel, China a reușit să devină cel mai mare exportator de mașini la nivel mondial pentru prima dată în istorie.

În ceea ce privește valoarea exporturilor, acestea s-au majorat cu 110% în prima jumătate din 2023, până la 46,4 miliarde de dolari. Creșterea exporturilor de autovehicule din China a fost determinată de cererea uriașă de peste hotare pentru modelele electrificate, inclusiv cele complet electrice și hibride plug-in.

De asemenea, în prima jumătate a anului, exporturile de vehicule electrificate din China au urcat cu 160%. Acestea au atins pragul de 534.000, a anunțat CAAM.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Škoda Scala: noul nume al noului model compact

administrator_autopromag

Din jocurile video direct pe șosea

Andrada Arsenie

Toyota consideră că propulsia cu hidrogen va revoluţiona mobilitatea sustenabilă