AUTOpro
Generale Stiri

Mașini BMW, Toyota și Audi pot fi deschise și pornite printr-un hack radio

Zeci de mașini Range Rover, BMW și Audi pot fi deblocate de la distanță și pornite printr-o simplu hack (truc) al sistemului de deschidere fără cheie.

Large Image (optional)_203

(Trucul) Hack-ul permite debocarea și pornirea de la distanță a nu mai puțin de 24 de modele folosind un amplificator radio ce poate fi construit ușor și ieftin. Acesta modifică frecvența radio a mașinii și păcălește senzorii substituindu-se cheii propriu zise. Practic, sistemul se comportă ca și cum cheia ar fi în proximitate. Lista de mașini afectate de acest (truc) hack include modele populare precum Ford Galaxy, Toyota RAV4, Audi A3, Nissan Leaf sau Volkswagen Golf.  Aceasta este o metodă des folosită în furturile de mașini, existând chiar și probe video ale sistemelor de supraveghere. Cercetătorii susțin că multe ale modele ce beneficiază de tehnologie keyless ar putea fi vulnerabile, pentru că în prezent peste 95% dintre automobilele noi au această tehnologie incorporată. Singura mașină ce a rezistat tentativelor de deblocare în acest mod a fost BMW i3, dar și aceasta s-a dovedit vulnerabilă la încercarea de pornire de la distanță.

ADAC

Articole similare

Facelift și upgrade tehnic pentru varianta electrică a modelului Hyundai Ioniq

Dragos Baltateanu

Huawei, cu un pas în fața Apple. Renunță la telefoane și produce mașini electrice

Florin Amariei

EVENIMENT în premieră mondială: Interviu cu Phạm Nhật Vượng, Fondatorul VINFAST – Miniserialul „Miracolul VINFAST” – Episodul 4

Dan Vardie

Leave a Comment