AUTOpro
Generale Green car Stiri

500 de exemplare BMW i3 vor fi folosite în capitala Poloniei de către serviciul de car sharing Innogy go!

Varșovia va găzdui cea mai mare flotă de automobile electrice folosită de un serviciu de car sharing.

Furnizorul de energie Innogy își lansează serviciul de car sharing Innogy go! în capitala Poloniei cu o flotă de 500 de automobilele electrice BMW i3. Dintre acestea, 30 de exemplare sunt modelului sportiv BMW i3s.

Ambele modele sunt echipate cu pachetul de baterii de înaltă tensiune de 94 Ah, care oferă o autonomie de până la 200 de kilometri. De asemenea, Innogy oferă şi infrastructura de încărcare necesară din oraş şi din jurul acestuia.

Automobilele electrice vor putea fi închiriate rapid şi uşor de către clienţi prin aplicaţia Innogy go!. Preţul per minut va fi de 1,19 zloţi (0,28 euro) pentru BMW i3, respectiv de 1,49 zloţi (0,35 euro) pentru BMW i3s. O zi întreagă de închiriere costă 239 de zloţi (55 de euro). Primele 15 minute ale călătoriei costă doar un groszy (0,01 zloţi). Dar nu numai preţul îi va atrage pe locuitorii Varşoviei: datorită unei noi legi, conducătorii de automobile electrice din Polonia beneficiază de anumite avantaje, precum utilizarea gratuită a benzilor de autobuz şi parcare gratuită în mai multe locuri care în mod normal sunt cu taxă.

Innogy go! oferă şi o reţea de 30 de staţii de încărcare rapidă de 50 kW. Acestea pot încărca bateria până la 80% în doar 40 de minute. În plus, clienţii pot încărca automobilele la staţiile publice operate de Innogy în Varşovia şi împrejurul acesteia. Aplicaţia Innogy go! arată locul unde sunt localizate acestea.

BMW i3 este folosit și de serviciile de car sharing din București fiind prezent în flotele GetPony și BCR eGo.

Articole similare

Revista Auto Pro

Detalii exclusive despre noua aplicație MY Dacia și transformarea showroom-urilor Dacia

Darius Pana

Mitsubishi face disponibilizări pentru a reduce costurile

Leave a Comment