AUTOpro
Generale Stiri

Noi rezultate EuroNCAP: 4 stele pentru Citroen C5 Aircross și 5 stele pentru Range Rover Evoque

Cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP a adus rezultate pentru două dintre cele mai nou SUV-uri lansate pe piață: Citroen C5 Aircross și Range Rover Evoque.

EuroNCAP a dat publicității rezultatelel celei mai recente sesiuni de teste. Doar două modele au fost evaluate în cadrul sesiunii și ambele au obținut rezultate bune.

Noul crossover Citroen C5 Aircross a fost testat obținând un scor general de patru stele. Pentru protecția pasagerilor adulți, SUV-ul fabricat în Franța a obținut un procentaj de 87%, iar pentru pasagerii copii un scor de 86%. Procentajul pentru protecția pietonilor este de 58%.

EuroNCAP a evaluat modelul C5 Aircross și în echiparea de top cu toate sistemele de siguranță disponibile instalate. Protecția pentru pietoni a crescut în acest caz la 67%. În acest caz, Citroen C5 Aircross obține un scor general de cinci stele.

Al doilea model testat este noul SUV Range Rover Evoque. Aflat la a doua generație, cel mai nou model produs de constructorul britanic a înregistrat un scor general de cinci stele. Gradul de protecție pentru pasagerii adulți este de 94%, iar pentru cei infanți este de 87%. Pentru protecția pietonilor, Evoque a obținut un procentaj de 72%.

Articole similare

Nissan își va reduce cu 20% gama de produse

Robert Stan

ACAROM: Înmatriculările de automobile noi în 2022 a crescut cu 6,7% față de 2021

Mihai Morcovescu

General Motors explorează proiectarea mașinilor zburătoare

Leave a Comment