AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Volkswagen urmărește atingerea neutralității la capitolul emisii până în 2050

Volkswagen, partener UEFA EURO 2020, susține că urmărește atingerea neutralității la capitolul emisii de dioxid de carbon până în 2050 și expune în acest sens o serie de inițiative întreprinse pentru piața din România.

Conform unui set de informații furnizat AUTOpro, VW România spune că investește în electromobilitate încă din 2015. Compania declară că a deschis prima stație de încărcare rapidă din România în 2015 și că acum are cea mai mare rețea privată de încărcare deținută de un importator auto din țara noastră.

Abordarea Volkswagen pentru sustenabilitate include și soluții pentru utilizarea energiei din surse verzi, pentru a se asigura că mașinile nu vor genera emisii de carbon pe tot parcursul ciclului lor de viață. Pactul Ecologic European (European Green Deal) prevede ca, până în 2050, producția de automobile să fie exclusiv electrică, iar emisiile de carbon să fie substanțial reduse.

„Mobilitatea electrică este prioritatea Volkswagen, iar noi o susținem prin toate acțiunile noastre cu scopul de a atinge obiectivul impus până în 2050, sub deviza „Way to zero”. Am remarcat încrederea românilor în produsele mărcii noastre și entuziasmul cu care au primit gama de modele electrice, motiv pentru care am ajuns astăzi în topul vânzărilor în România la această categorie.”, spune Bogdan Florea, BM la VW România.

Finalmente, VW precizează că ID.4 a fost desemnată mașina anului 2021 și are un ciclu de producție neutru cu privire la emisiile de carbon.

Articole similare

Hyundai va elimina din Europa modelele termice din gama N Line în 2024

Mihai Morcovescu

Crossover electric de oraș la drum lung – merită? Test cu Peugeot e-2008

Alex Barbu

Subaru Levorg Layback: imagini-teaser cu noul SUV. Debutul va avea loc pe 7 septembrie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment