AUTOpro
Industrie

Castrol ON e-Fluids: creșteri de performanță pentru Jaguar Racing în Formula E

Castrol și echipa Jaguar Racing Formula E lucrează împreună pentru a se asigura că noua gamă Castrol ON e-Fluids oferă performanță, eficiență și durabilitate pentru cele mai exigente grupuri de propulsie electrificate. Cele două companii și-au reînnoit recent parteneriatul tehnic, iar Castrol este furnizorul oficial de e-fluide avansate al echipei de curse.

Toate cele trei produse Castrol ON – constând în e- fluid de transmisie ,e- fluid termic si e-unsoare  vor fi dezvoltate și testate în continuare de Castrol și de echipa Jaguar Racing Formula E pentru a maximiza performanțele pe pistă. Lecțiile învățate din Formula E îi vor permite lui Castrol să optimizeze generațiile viitoare ale acestor produse în beneficiul vehiculelor rutiere electrice (EV).

Noul brand Castrol ON și-a făcut debutul pe mașinile de curse Jaguar I-TYPE 5 în cea de-a șaptea rundă a Campionatului Mondial ABB FIA Formula E de la Monaco, pe 8 mai.

Dezvoltarea echipei de curse Castrol ON e-fuid de transmisie s-a concentrat asupra reducerii frecării și a pierderilor de energie, îmbunătățirea alimentării cu ulei și reducerea temperaturilor în componentele critice ale transmisiei. Acest lucru ajută la extinderea duratei de viaţă a propulsorului şi îmbunătăţirea eficienţei – factori critici pentru vehiculele electrice de curse și de drum.

CIRCUIT DE MONACO, MONACO: Castrol e-transmission fluid – Jaguar I-TYPE 5
Photo: Andrew Ferraro / LAT Images

E-Fluidul termic Castrol ON a fost conceput pentru a menține sistemul electronic de putere al mașinii de curse Jaguar I-TYPE 5 Formula E în condiții extreme și exigente de curse. E-Fluidul termic Castrol ON va permite încărcarea mai rapidă a viitoarelor vehicule electrice, o cerință crucială pe măsură ce crește cererea pentru capacități de încărcare ultra-rapide.

Comutare la Castrol ON  e- unsoare ajută Jaguar Racing să economisească greutate în mașinile sale de curse Formula E. Aditivii din unsoare asigură o lubrifiere îmbunătățită a componentelor critice ale transmisiei, reducând pierderile de frecare și temperaturile generale îmbunătățind astfel durabilitatea. Pentru autoturismele electrice de strada s-a constatat că eficiența îmbunătățită a componentelor în mișcare îmbunătățește raza de acțiune, unul dintre factorii cheie care afectează adoptarea generală a vehiculelor electrice (EV) .

A.S. Ramchander, Vicepreședintele de marketing global al companiei Castrol, a afirmat: „Odată cu lansarea E-Premiului de la Monaco, este un moment excelent pentru a reflecta la o relație care are acum peste 40 de ani. Colaborarea dintre Castrol și Jaguar în contextul exigent al cursei de Formula E ne permite să continuăm să dezvoltăm, să monitorizăm și să testăm e-Fluide avansate atât pentru mașinile de curse, cât și pentru autoturismele de strada din viitor”.

James Barclay, directorul echipei Jaguar Racing Formula E Team, a declarat că „inginerii Castrol lucrează alături de ai noștri pentru a depăși provocările și pentru a creste. De la e-unsori care îmbunătățesc eficiența și reduc rezistența la rulare, la e- fluide termice și e- fluide transmisie care mențin sistemul de propulsie funcționând la un nivel optim, cursa este patul de testare perfect pentru perfecționarea produselor noastre respective. Împreună, acest lucru se dovedește a fi un parteneriat câștigător. ”

Relația de succes pe pistă și în afara ei a lui Jaguar Land Rover și Castrol se bazează pe un parteneriat lung și fructuos în motorsport datând din anii 1980, incluzind victorii prestigioase la Le Mans 24 de ore în 1988 și 24 de ore de Daytona în 1990. Ambele companii sunt de părere că in curse se  oferă testul optim pentru performantele tehnologice- ingineriei. În urmă cu 20 de ani, relația s-a extins la autoturisme, Jaguar Land Rover alegându-l pe Castrol ca partener strategic preferat pentru tehnologia lubrifianților.

Articole similare

Jaguar și Land Rover își asumă „luxul curat”

Florin Amariei

ACEA: Dacia a vândut cu aproape 43% mai multe mașini în Europa comparativ cu 2022

Mihai Morcovescu

Kia lansează Creativity Drive de Ziua internațională a copiilor

Florin Amariei

Leave a Comment