AUTOpro
Stiri

Toyota a depășit pragul de 15 milioane de vehicule hibrid vândute

Toyota a marcat un prag important în istoria sa: 15 milioane de vehicule hibrid comercializate pe plan global din 1997 și până astăzi.

Toyota a anunțat depășirea pragului de 15 milioane de vehicule cu sistem de propulsie hibrid produse și comercializate din 1997 și până astăzi.

În calculul făcut de constructorul japonez intră și automobilele vândute de marca Toyota dar și sub brandul premium Lexus.

Din cele 15 milioane de exemplare, 1.8 milioane și-au găsit casă în Europa, unde Toyota are acum în oferă 19 modele de automobile hibrid. În Europa, ponderea hibrizilor în vânzările Toyota este de 52%. Iar dacă luăm în calcul doar Europa de Vest, procentul crește la 63%.

“Datorită vânzărilor de hibrizi, Toyota este pe punctul de a respecta obiectivul de 95 de grame pe kilometru stabilit pentru 2021 în Europa, acolo unde regulamentul este cel mai dur din lume. În plus, hibrizii noștri sunt foarte eficienți la rularea fără emisii în orașe în cea mai mare parte a timpului”, spune Matt Harrison, vice-președintele executiv Toyota.

Toyota a mizat pe sistemul de propulsie hibrid încă din 1997 când lansa prima generație a modelului Prius. Până în 2025, Toyota vrea să lanseze 40 de modele noi electrificate, inclusiv 10 modele cu emisii poluante zero.

Articole similare

RAR asigură posibilitatea de a verifica online daunele suferite de un autovehicul

Robert Stan

Chung Eui Sun preia conducerea Hyundai

Autopromag

Presa franceză: Restructurarea Renault vizează și România. Investițiile vor fi înghețate

Robert Stan

Leave a Comment