AUTOpro
Prezentari

Noul Opel Corsa OPC a debutat cu 207 CP

Opel a prezentat noul hothatch Corsa OPC, care, întâmplător sau nu, este și cel mai puternic din segment. În vreme ce principalii concurenți se opresc undeva la 190 CP, cu Clio RS la 200 CP, constructorul german a reușit să scoată 207 CP dintr-un motor de 1,6 litri, turbo.

Opel Corsa OPC (4)

Hothatch-ul german a fost prezentat în culoarea tradițională a modelelor OPC, albastru, și vine cu o atitudine mai războinică decât modelul anterior. Dealtfel, interpretarea sportivă a liniilor noului Opel Corsa se dovedește foarte reușită, în special la partea frontală, unde spoilerul agresiv, grila mare, dar mai ales priza de aer apărută în capota redesenată sunt de mare efect. Reușit este și spatele, cu cele două țevi de eșapament depărtate și foarte vizibile în difuzorul de aer.

Opel Corsa OPC (8)

Motorul este unul de 1,6 litri, turbo, care produce 207 CP și 245 Nm/1.900 – 5.800 rpm și care este capabil de un overboost de 35 Nm. Cutia de viteze este manuală, cu 6 trepte. Performanțele sunt în media clasei, cu 0 – 100 km/h în 6,8 secunde și 230 km/h viteză maximă. Consumul mediu oficial este de 7,5 litri/100 km.

Articole similare

Noutăți Volkswagen – a doua generație VW Amarok, dar și Phaeton, care nu a mai fost lansată niciodată, și detalii despre PowerCo

Darius Pana

Alfa Romeo Giulia și Stelvio primesc versiuni Quadrifoglio

Robert Stan

Maserati a lansat noul Levante Hibrid

Florin Amariei

1 comment

A. S. 06/02/2015 at 9:11 AM

Sunt un mare fan Opel. Dupa ce imi iau carnetul, o sa caut un Opel Corsa la mana a doua, cu pret acceptabil. Deocamdata ma pregatesc pt examenul auto, fac teste drpciv pe xxxx In cativa ani, pana mai pun deoparte, poate o sa-mi iau si eu noul Corsa, mi se pare accesibil programul Prima Masina.

Reply

Leave a Comment