AUTOpro
Industrie

Toyota, din nou peste VW la vânzări!

toyota vanzari vw

Producătorul auto japonez și-a întărit avansul la capitolul vânzări. Păstrează VW pe locul 2!

Toyota şi societăţile afiliate Daihatsu Motors şi Hino Motors au vândut 10,5 milioane de vehicule în 2021, faţă de cele 8,9 milioane de unităţi livrate de Volkswagen anul trecut. Grupul german a înregistrat în 2021 un declin al vânzărilor de 5%, acestea fiind cele mai slabe rezultate privind vânzările din ultimii 10 ani.

Companiile auto din întreaga lume au fost forţaţi să-şi reducă producţia din cauza deficitului global de semiconductori, ceea ce a sporit concurenţa pentru componentele cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Totuşi, Toyota a depăşit problemele mai bine decât rivalele sale deoarece Japonia şi alte părţi din Asia au fost mai puţin afectate decât Europa. De asemenea, compania niponă a avut vânzările solide pe cele mai mari pieţe auto din lume, China şi statele Unite.

Toyota a avertizat că în anul fiscal care se va încheia în 31 decembrie 2022 este posibil să nu-şi poată îndeplini ţinta de producţie de nouă milioane de vehicule, din cauza efectelor pandemiei asupra lanţurilor de aprovizionare. Asta, însă, poate fi și o strategie pentru a impresiona la final de an piața.

Articole similare

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil în Europa în luna aprilie 2023

Mihai Morcovescu

Dacia și-a lansat noua colecție de accesorii, care sunt realizate din materiale reciclate și reciclabile

Mihai Morcovescu

Leave a Comment