AUTOpro
Industrie Stiri

Fostul inginer-șef al Tesla a creat Lucid Air. Promite că e mai bună ca Model S

Fostul inginer-șef al Tesla intră în tot mai aglomerata lume a mașinilor electrice propulsate cu ajutorul bateriilor cu Lucid Air, o mașină despre care promite că e mai bună decât Model S. Și putem presupune că știe despre ce vorbește, din moment ce el a adus pe lume primul autovehicul produs în masă din portofoliul Tesla.

Lucid Air va fi lansat în această primăvara și va costa 169.000 de dolari. Prețul destul de piperat este, însă, acoperit de certitudinea pe care fostul inginer-șef al Tesla, Peter Rawlinson, o oferă viitorilor clienți ai mărcii pe care el însuși a creat-o.

Rawlinson spune că Air va reprezenta pentru piața mașinilor electrice ceea ce Model S a însemnat acum zece ani.

Lucid Air, doar începutul

Lucid Air în echiparea „Dream” presupune o autonomie de aproximativ 830 de km pentru o singură încărcare, accelerație 0-100 km/h în puțin peste două secunde și o mulțime de caracteristici tehnologice de ultimă oră. Tesla, însă, a oferit deja un răspuns la această mașină prin varianta Plaid+ despre care am relatat AICI.

Șeful Lucid plănuiește pentru companie un drum similar Tesla. Acesta vrea să lanseze un model potrivit pentru majoritatea buzunarelor care se va folosi de tehnologia eficientă pe care o va împacheta Air.

Mai mult, Rawlinson vrea ca prima sa fabrică din afara SUA să fie construită în Arabia Saudită, țara îmbogățită de exportul de petrol și, până în pandemie, de turism.

Fostul inginer-șef al Tesla a mai mărturisit că își dorește să construiască în curând cel puțin un milion de autovehicule anual.

Lucid va lansa în curând și un SUV.

Articole similare

CATL a prezentat bateria sodiu-ion. De ce este importantă

Florin Amariei

Radu Necula s-a impus în Cupa Suzuki la Transilvania Rally

Filip Sîrbu

BMW ne explică etapele dezvoltării către autonomia completă

Filip Sîrbu

Leave a Comment