AUTOpro
Stiri

Tesla Model S Plaid+ este un nou „hipersedan”. Atinge 100 km/h în mai puțin de 2 secunde

Tesla a prezentat actualizarea pentru Model S. Deși modificările la designul exterior sunt subtile, automobilul are acum capacitatea de a atinge 100 k/h în mai puțin de 2 secunde grație tracțiunii integrale și celor peste 1.100 de cai putere.

În dulcele stil clasic cu care ne-a obișnuit Elon Musk, Tesla Model S Plaid+ a fost anunțată chiar în timpul prezentării rezultatelor trimestriale obținute de compania pe care o conduce. Acest „hipersedan” reîmprospătat împachetează peste 1.100 de cai putere, are trei motoare și poate atinge 100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Este, așadar, cea mai rapidă mașină din lume până la pragul de 100 de km/h. Și, culmea, poate parcurge o distanță de peste 830 de km! Bineînțeles, nu accelerând constant până la limita de 322 km/h…

De acum încolo, Model S va fi disponibil în trei variante: Long Range Dual Motor, Plaid și Plaid+.

Tesla Model S Long Range Dual Motor are un preț de pornire de 79.990 de dolari, în timp ce varianta Plaid cu ai săi 1.020 de cai putere va porni de la 119.990 de dolari, iar impresionantul Plaid+ va pleca de la 139.990 de dolari în SUA și 119.990 de euro în România FĂRĂ TVA. Livrările, așa cum a promis chiar Musk, încep din 2021.

Compania americană pare să fi răspuns astfel tăios provocarii lansate de Lucid cu modelul Air despre care a anunțat că va oferi o autonomie de 832 de km și o accelerație de numai 2,5 secunde până la 100 km/h.

Schimbările reale pentru noul Model S pot fi vizualizate la interior, acolo unde acum se regăsește un ecran uriaș pe post de infotainment, un display de bord, un volan sub formă de pătrat înjumătățit și un al treilea ecran pentru pasagerii din spate.

Apelând la dorința celor care vor și mașină, și tehnologie Elon Musk a spus că mașina va putea fi folosită precum un PlayStation 5. Pot fi conectate controllere wireless și chiar se va putea juca Cyberpunk sau Witcher 3 în mașină, pe lângă utilizarea Netflix. Acestea ar fi de ajutor pentru așteptarea la priză.

Tesla a ascultat de clienți și acum scaunele sunt și ventilate, nu doar încălzite. Mai mult, telefonul personal îndeplinește rolul de cheie care poate fi încărcat wireless în 4 locuri din mașină.

Deși varianta Long Range Dual Motor poate atinge 100 de km/h în 3,1 secunde și poate străbate până la 660 de km dintr-o singură încărcare, e clar că atenția mondială este îndreptată spre varianta Plaid+. Nu sunt, în prezent, multe mașini care să ofere avantajele unui sedan și o performanță atât de amețitoare.

Din păcate, Tesla încă nu și-a concretizat apariția în România.

Articole similare

CATL pune mâna pe alte 8 miliarde de euro

Florin Amariei

Estrema Fulminea este un hypercar electric cu 2040 CP ce vine din Italia

Darius Pana

Volkswagen prezinta noul Golf R. Are 315 CP si atinge 100 km/h in sub 5 secunde

Florin Amariei

Leave a Comment