AUTOpro
Industrie Stiri

BMW, încrezător în piața auto din România. Modele noi pentru 2021

modele noi bmw 2021

Constructorul auto BMW este încrezător în piața auto din România, conform informțiilor furnizate AUTOpro de directorul general al reprezentanței din țara noastră, dr. Josef Reiter.

“România a continuat și în 2020 să aibă o bază de clienți fidelă, modelele noastre fiind apreciate chiar și în ciuda provocărilor aduse de acest an problematic”, a spus dr. Josef Reiter miercuri.

BMW a stabilit mai multe repere importante, cu un total de 2861 înmatriculări în 2020 (3696 înmatriculări în 2019, -22,6%). Performanţele din ultimele luni arată că marca a recuperat momentul dificil al începutului de an. Ultimul trimestru a fost încheiat cu 758 înmatriculări, la numai 74 de unităţi (-9%) faţă de performanţa de anul precedent.

Încă o dată, BMW X5 este cel mai de succes model BMW pe piaţa din România, cu 398 de înmatriculări. În premieră şi susţinut de vânzări importante către clienţi corporate, pe poziţia a treia este noul BMW Seria 3, cu 376 înmatriculări. Podiumul este încheiat de BMW X6, cu 341 livrări.

Datorită performanţei modelelor BMW X, dar şi aprecierii pe piaţă a sistemului BMW xDrive în general, BMW este, în premieră, cel mai de succes importator de automobile cu tracţiune integrală din România, depăşit pe piaţa auto numai de Dacia, cu volume mult mai mari. Şi în acest an, 4 din 5 automobile înmatriculate în România au fost echipate cu BMW xDrive.

Recent, v-am anunțat că BMW taie din versiunile multiple de motorizări pentru a construi EV-uri. Această noua măsură ar fi însemnat reducerea sau chiar înlăturarea completă a filosofiei „The Power of Choice” – adică ar fi urmat să existe mai puține variațiuni pentru motorizările ICE. Declarațiile directorului general BMW România confirmă, însă, păstrarea acestei ideologii pentru clienții companiei într-o măsură adaptată contextului contemporan. Vor există motorizări diferite pe mai multe modele BMW, însă majoritatea dintre acestea vor fi mild hybrid sau plug-in hybrid.

Drept dovadă, marca auto a prezentat și calendarul lansărilor în România a mai multor modele.

Modele BMW noi pentru 2021

Anul acesta vor fi introduse în țara noastră mai multe mașini noi ale companiei auto bavareze, după cum urmează:

  • februarie: BMW iX3 – varianta complet electrică a SUV-ului X3 al cărui preț de 64.081 euro cu TVA a fost deja anunțat pentru cei care au dorit să plaseze precomenzi;
  • martie: BMW Seria 4 Cabriolet – toate motorizările vor avea inclusă arhitectura mild hybrid de 48V, inclusiv M440i xDrive Cabriolet;
  • aprilie: BMW M3 și BMW M4;
  • mai: BMW M5 CS – cel mai puternic model al mărcii construit vreodată, modelul oferă 635 de CP și are un preț de pornire de 178.560 de euro cu TVA inclus;
  • iulie-septembrie: BMW X3 facelift, BMW X4 facelift și BMW Seria 4 Gran Coupe;
  • noiembrie: BMW iX.

BMW M5 CS va fi prezent în România, conform informațiilor confirmate de Reiter. Directorul general a arătat ca țara noastră a solicitat mai multe exemplare care să fie alocate României, însă cel mai probabil la noi vor ajunge maximum 50 de unități. Rezervări pentru acest model au fost făcute deja!

Succesul gamei X în țara noastră a făcut ca marca bavareză să aibă încredere în BMW iX, un SUV complet electric care ar urma să se adreseze celor care preferă automobilelele X5, X6 sau X7. Nu vor fi, însă, oferite avantaje la achiziția unui model iX pentru acești proprietari. Compania asigură, însă, doritorii de faptul că nu vor simți că se îndepărtează de la ceea ce oferă în prezente cele trei automobile X menționate.

Mai mult, BMW este conștient de avântul Tesla și crede în faptul că electrificarea tuturor mașinilor va fi accelerată prin competiția dintre entitățile auto. Conform dr. Reiter, BMW are un avantaj prin faptul că a acumulat o experiență vastă în producția de mașini. Mai mult, își cunoaște și întelege clienții.

„2021 rămâne extrem de imprevizibil. Evaluarea impactului economic al pandemiei şi a modului în care va fi afectată fiecare piaţă naţională rămâne o mare provocare. Balansând situaţia actuală cu perspectiva impactului campaniei de vaccinare, perspectivele pentru acest an rămân încă foarte incerte şi greu de evaluat. În acelaşi timp, însă, am înţeles, în contextul pandemiei globale, că maşinile şi mobilitatea individuală sunt acum mai importante ca oricând şi de aici vedem un potenţial de creştere pentru acest an”, conchide Dr. Josef Reiter, director general BMW Group Romania.

Fotografii de Radu Chindriș, Adrian Cobzașu, Mihai Dăscălescu, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoș Savu și Andrei Toboșaru pentru BMWPhotoCamp.

Articole similare

Daimler va plăti 2,2 miliarde de dolari pentru scandalul Dieselgate

Peugeot a publicat primele fotografii cu viitorul concept electric Inception. Debutul este programat pentru 6 ianuarie 2023 (cu video)

Mihai Morcovescu

Citroen C4 X și E-C4 X disponibile la comandă în Franța de la 27.650 Euro

Darius Pana

Leave a Comment