AUTOpro
Green car Industrie

Tavares, CEO Stellantis: Tranziția către EV-uri amenință locuri de muncă

Tavares

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, reiterează și accentuează o declarație pe care a făcut-o subtil în trecut și arată acum că tranziția accelerată către vehicule electrice (EV-uri) amenință multe locuri de muncă și conduce la o scădere a calității automobilelor produse.

Guvernele şi investitorii doresc ca producătorii de maşini să accelereze tranziţia la vehiculele electrice, dar costurile sunt „dincolo de limitele” a ceea ce poate susţine industria auto, a spus Tavares într-un interviu.

„Ceea ce s-a decis este să se impună industriei de automobile electrificarea care aduce costuri mai mari cu 50% faţă de un vehicul convenţional. Nu putem transfera 50% din costurile suplimentare către consumatorul final, deoarece majoritatea clasei de mijloc nu va putea plăti”, a precizat Tavares.

Liderii sindicali din Europa şi America de Nord au avertizat că zeci de mii de locuri de muncă ar putea fi pierdute. Producătorii de automobile au nevoie de timp pentru testare şi pentru a se asigura că noua tehnologie va funcţiona, a spus Tavares.

Presiunea pentru accelerarea acestui proces „va fi doar contraproductivă”. Conform lui Tavares, situația va duce la probleme de calitate. „Va duce la tot felul de probleme”, a spus el.

Tavares a arătat că Stellantis urmăreşte să evite reducerile prin creşterea productivităţii într-un ritm mult mai rapid decât norma industriei.

„În următorii cinci ani, trebuie să digerăm o productivitate de 10% pe an… într-o industrie care este obişnuită să ofere o îmbunătăţire a productivităţii de 2% până la 3%. Viitorul ne va spune cine va putea digera acest lucru şi cine va eşua. Punem industria la limită”, a spus el.

Tesla și Rivian conduc ofensiva în domeniul EV acum.

Articole similare

Mercedes-Benz se restructurează! Maybach, Clasa G și AMG, grupate

Florin Amariei

Polestar 2 facelift debutează cu mai multă putere și cu o autonomie îmbunătățită

Mihai Morcovescu

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

Leave a Comment