AUTOpro
Cult

România, în topul țărilor cu cele mai multe mașini

studiu tari aglomerate masini romania

Un studiu nou confirmă faptul că aglomerația pe care o vedem zilnic nu este doar în capul nostru. România se plasează în topul țărilor cu cele mai multe mașini și totul se suprasaturează treptat. Trendul rămâne unul crescător!

Conform sursei menționate, România este pe locul 16 în topul țărilor cu cele mai multe mașini și cele mai aglomerate drumuri.

Locul întâi este ocupat de Arabia Saudită cu ale sale 553 de mașini pentru fiecare kilometru de asfalt. Țara este cea mai aglomerată din lume, însă infrastructură în plină dezvoltare atenuează din acest impact. Hong Kong și Singapore completează podiumul pe locul 2, respectiv 3.

Pentru a calcula numărul de mașini pe fiecare kilometru de drum dat în folosință experții au folosit numărul total al autovehiculelor deja înregistrate pe care l-au împărțit la distanța rutieră totală. Acest lucru a fost făcut pentru cele mai mari 64 de economii din lume, iar România se află pe locul 16.

În Arabia Saudită, spre exemplu, sunt 2,25 milioane de mașini care folosesc împreună puțin peste 4.000 de km de drum. Peste 533 de mașini concurează pentru fiecare kilometru de drum.

În România avem 5,52 milioane de autovehicule care utilizează 84,185 de km, adică avem 66 de mașini per kilometru. În mod surprinzător, deasupra noastră este Germania și dedesubt sunt elvețienii. Cu toate astea, poluarea este de aproape două ori mai mare în țara noastră față de celelalte două țări.

Articole similare

Cele mai scumpe 10 mașini din lume

Florin Amariei

Nu toate anvelopele „all season” sunt considerate cauciucuri de iarnă de către RAR

Florin Amariei

Adevarata legatura dintre BMW si tigai

Florin Amariei

Leave a Comment