AUTOpro
Stiri

GM, Ford şi Chrysler vor să repornească producţia la unele uzine din SUA pe 18 mai

Uzina auto America

Wall Street Journal (WSJ) scrie că, după constructorii auto din China și Europa, principalii producători auto americani – General Motors (GM), Ford Motor şi Fiat Chrysler Automobiles NV – vor să repornească din 18 mai producţia la unele uzine din SUA, după ce le-au închis în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Directorii companiilor au discutat în ultimele zile cu liderii sindicatului United Auto Workers (UAW) şi cu reprezentanţii guvernatorului statului Michigan, Gretchen Whitmer, un potenţial calendar al reluării activităţii, susţine WSJ, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Într-un comunicat, Ford precizează că încă nu a stabilit când reporneşte uzinele din America de Nord, în timp ce Fiat Chrysler a specificat că va comunica în timp util informaţiile referitoare la producţie.

Şeful UAW avertiza săptămâna trecută că “este prea curând şi prea riscant” să fie redeschise la începutul lunii mai fabricile auto şi economia statului Michigan, din cauza riscurilor la adresa muncitorilor.

Producătorii auto lucrează cu sindicatul la stabilirea unor protocoale de securitate pentru reducerea riscurilor cu care s-ar putea confrunta angajaţii, dar încă nu au fost finalizate condiţiile, precizează WSJ.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în statul Michigan a ajuns luni la 38.210, iar cel al deceselor la 3.407.

Pentru a genera lichidităţi, Ford stabilise iniţial să reia producţia la unele fabrici din America de Nord la începutul lunii aprilie, dar a renunţat din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranţa angajaţilor, în contextul pandemiei.

„Sănătatea şi siguranţa angajaţilor, dealerilor, clienţilor, partenerilor şi comunităţilor noastre rămâne principala noastră prioritate”, a declarat recent preşedintele pentru operaţiunile Ford din America de Nord, Kumar Galhotra.

Articole similare

Citroen a publicat noi imagini cu viitorul C3 Aircross (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Peugeot 208 a cucerit „Car Of The Year” 2020

administrator_autopromag

Volkswagen a prezentat cea de-a treia generație Tiguan. Debutul comercial a fost fixat pentru 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment