AUTOpro
Green car Stiri

General Motors va produce „Ultium Drive”

General Motors Co va anunța planurile sale de producție ale unui set interschimbabil de sisteme de acționare și motoare pentru vehicule electrice (EV). De asemenea, se va spori eficiența de fabricație pe măsură ce vor trece la o gamă complet electrică.

Măsura, care urmează inițiativelor GM anterioare, privind bateriile de nouă generație, vine în timp ce producătorul de automobile din Detroit încearcă să construiască o afacere cu mașini electrice integrate vertical, comparabilă cu Tesla.

Potrivit unui comunicat de presă GM trimis către Reuters, producătorul de automobile urmează să anunțe că a proiectat și intenționează să producă singuri cinci unități de acționare interschimbabile și trei motoare, pe care le numește sistemul „Ultium Drive”.

GM a declarat că noile sale sisteme de acționare electrică, denumite și punți electronice, vor avea o putere suficient de versatilă pentru a le permite să fie utilizate de către camioane de mare viteză, dar și de vehicule performante.

Opțiunile energetice Ultium Drive vor varia de la 50 kWh la 200 kWh, permițând o autonomie de până la 644 km sau mai mult pe fiecare încărcare și vehicule care pot accelera la 96 km / h în doar 3 secunde.

Adam Kwiatkowski, inginer șef executiv GM pentru propulsie electrică globală, a declarat pentru Reuters, într-un interviu realizat săptămâna trecută, că General Motors „a proiectat simultan aceste unități de acționare pentru a avea un avantaj complet față de vehiculele electrice care completează portofoliul. Acestea formează un pachet cu adevărat eficient, care este bun pentru performanța vehiculului, bun pentru a stârni entuziasmul clienților și, cel mai important, este bun pentru eficiența costurilor.”

De asemenea, producătorul auto lucrează la baterii mai performante decât noua baterie Ultium. Surse din interiorul companiei au declarat că lucrează intens la dezvoltarea unei baterii pentru vehicule electrice care va dura un milion de mile.

Articole similare

Noua Dacia Spring a fost lansată în Marea Britanie. Cât costă modelul electric pe această piață?

Porsche prezintă noul 911 facelift: pentru prima dată modelul primește versiune hibridă

Mihai Morcovescu

Hyundai va elimina din Europa modelele termice din gama N Line în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment