AUTOpro
Stiri

Duster-ul autohton se vinde la prețuri exorbitante pe piața rusească

Dacia Duster EDC

Renault Duster se vindea foarte bine în Rusia, dar, odată cu invazia din Ucraina, importurile acestui model au fost sistate. Ala se face că ultimul lot de Duster a ajuns să aibă prețuri exorbitante.

SUV-ul mioritic Duster a ajuns să fie considerat un adevărat giuvaier pe tărâmuri rusești, mai ales după ce a ales să își încheie socotelile cu piața rusească în primăvara anului 2022. Având în vedere că singurele exemplare Duster, vândute sub siglă Renault, sunt cele rămase pe stoc, prețul acestora a început să atingă cote inimaginabile, clienții fiind nevoiți să scoată din buzunar chiar și 3 milioane de ruble rusești (circa 41.000 de euro) pentru un Duster cu siglă Renault, practic prețuri exorbitante.

Prețuri exorbitante Duster in Rusia

Discrepanța dintre cerere și ofertă a dat naștere unui adevărat paradox automobilistic, un Duster ajungând să coste aproape cât un Mitsubishi Pajero, care are un preț de listă de aproximativ 3,5 milioane de ruble rusești. Înainte de exodul celor de la Renault de pe piața rusească, un Duster uzual se putea lăuda cu un preț de listă ce gravita în jurul pragului psihologic de 1 milion de ruble (circa 14.000 euro).

Dacia Duster Mat Edition la Salonul Auto de la Paris 2022

Acum, SUV-ul de sorginte autohtonă a ajuns să se bată de la egal la egal cu modele de prestigiu, precum Toyota RAV4, o altă victimă a războiului ruso-ucrainean, care a ajuns să coste peste 3,5 milioane de ruble, din pricina taxelor abuzive aplicate de dealeri pentru automobilele aflate în stoc. Iată cum rușii ajung să plătească prețuri exorbitante pentru mașini ce în restul lumii vin cu costuri cel puțin decente, chiar dacă și acestea sunt acum la un cu totul alt nivel, din cauza multiplelor crize.

Sursa: World-Today-News.com

Articole similare

Modelul Suzuki Swift a câștigat premiul RJC Car of the Year 2018

Filip Sîrbu

Sancțiuni mai drastice pentru şoferii care folosesc telefonul mobil la volan

Robert Stan

ACEA: Vânzările Dacia au crescut cu peste 46% în primele două luni din 2023

Mihai Morcovescu