AUTOpro
Stiri Green car

BYD ATTO 3 a primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP

BYD ATTO 3

Ultima veste despre o companie chineză este una bună, pentru că SUV-ul BYD ATTO 3 a primit ratingul maxim de 5 stele din partea Euro NCAP. Se pare că am început să venim cu informații despre producătorii auto din China din ce în ce mai des și nu credem că ritmul va încetini în următoarea perioadă, ba din contră.

BYD încearcă să ia cu asalt piața europeană și a prezentat deja gama cu care intră în competiția acerbă din zona vehiculelor electrice. Este vorba despre două SUV-uri, compactul BYD ATTO 3 și cel de clasă mare BYD TANG, precum și un sedan de segment E – BYD HAN.

Gama BYD pentru Europa în 2022
Gama BYD pentru Europa în 2022.

Prețurile pentru cele trei EV-uri pot fi observate din imaginea de mai jos, cu mențiunea că sunt cele de precomandă și care sunt valabile pentru Germania.

Preturi gama BYD Europa 2022

Așa cum am anunțat deja, BYD va fi prezent la Salonul Auto de la Paris 2022 cu toate cele trei propuneri. Țările în care mașinile constructorului chinez pot fi deja comandate sunt Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg și Germania. Până la sfârșitul anului curent se vor adăuga în listă Franța și Regatul Unit al Marii Britanii, pentru ca din 2023 să fie acoperite toate piețele majore de pe Bătrânul Continent.

Cel mai mic model din gama pregătită pentru clienții europeni vine cu tracțiune pe puntea față, care este antrenată de un motor electric cu putere maximă de 150 kW (204 CP), ce asigură o accelerație 0 – 100 km/h în 7,3 secunde și o viteză maximă limitată la 160 km/h. Bateria de 60 kWh poate genera o autonomie combinată WLTP de 420 km.

Dimensiunile exterioare pentru BYD ATTO 3 sunt de 4,455 x 1,875 x 1,615 metri (L x l x h), în timp ce portbagajul are un volum standard de 440 litri, ce poate urca până la 1.338 litri prin rabatarea banchetei.

Toate cele de mai sus reprezintă cifre normale, decente pentru un astfel de EV, dar raportate la prețul de plecare de circa 38.000 Euro se transformă în adevărate atuuri. Însă BYD ATTO 3 mai vine de azi cu un avantaj semnificativ: a obținut maximul de 5 stele din partea Euro NCAP, după ce a fost testat conform standardelor actuale, care trebuie să recunoaștem că sunt foarte exigente.

BYD ATTO 3 primeste 5 stele Euro NCAP

Scorurile primite pe categorii de analiză sunt și ele demne de laudă: 91% protecție pentru pasagerii adulți, 89% pentru copii, 69% pentru participanții vulnerabili la trafic și 74% pentru sistemele de asistență. Trebuie specificat că cifrele sunt valabile pentru pachetul standard de siguranță, deși nu știm câte niveluri de echipare există.

Sursa: AutoNews.com

Articole similare

Hyundai Trailer Drone – concept cu propulsie prin pile de combustie H2

Darius Pana

Dacia Sandero Stepway ar putea fi convertit într-un SUV subcompact care să fie lansat în 2028

Mihai Morcovescu

Oliver Blume este noul CEO Volkswagen Group

Darius Pana