AUTOpro
Generale Green car Stiri

BYD va livra companiei de rent-a-car Sixt 100.000 de vehicule electrice. Ce modele vor intra în flota germanilor?

vehicule electrice

Compania germană de închirieri de automobile Sixt a anunţat că va achiziționa pentru Europa, până în 2028, peste 100.000 de automobile de la producătorul chinez de vehicule electrice BYD (Build Your Dreams).

Alte 100.000 de vehicule electrice BYD vor fi achiziţionate de Sixt până în 2028. De asemenea, potrivit acordului, BYD și Sixt au convenit să exploreze oportunități de cooperare și în alte regiuni ale lumii. Compania Sixt are activități și pe piața românească.

Primul model BYD care va intra în flota Sixt va fi crossoverul electric Atto 3

BYD

În prima fază a acestui acord, firma cu sediul în Munchen va comanda câteva mii de vehicule cu emisii zero de la BYD. Primele mașini vor fi puse la dispoziţia clienţilor din Germania, Franţa, Ţările de Jos şi Marea Britanie începând cu trimestrul al patrulea al acestui an.

Sixt va deveni prima companie de închirieri de automobile din Europa care va oferi vehicule electrice marca BYD. Modelul care va deschide drumul va fi Atto 3.

Compania chineză a primit deja toate avizele necesare de la autorități pentru a duce la îndeplinire acest plan și a creat un portofoliu alcătuit din trei vehicule electrice. Este vorba despre SUV-ul cu șapte locuri Tang, sedanul de clasă E Han și crossoverul Atto 3.

„Obiectivul nostru este să inspirăm clienţii Sixt cu cele mai noi produse şi inovaţii în domeniul vehiculelor electrice”, a declarat Michael Shu, directorul companiei chineze. Aceasta și-a anunțat la finalul lunii august intenția de a se extinde pe piața din Europa.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Corespondență Geneva 2014: Principalele premiere, analizate de la fața locului

Continental se conectează la Carnegie Technologies

Filip Sîrbu

Hyundai a publicat primele fotografii cu noul Tucson facelift în versiunea N Line

Mihai Morcovescu