AUTOpro
Stiri Green car Industrie

„Arena del Futuro” – primul proiect colaborativ pentru mobilitate fără emisii

arena del futuro

Stellantis anunță „Arena del Futuro”. Acesta este, conform informațiilor furnizate AUTOpro, primul proiect colaborativ desfășurat la nivel global pentru mobilitatea fără emisii atât pentru persoane, cât și pentru mărfuri.

Stellantis anunță printr-un comunicat de presă remis AUTOpro.ro că s-a pus bazele primului proiect colaborativ pentru mobilitate fără emisii. Părțile implicate vor să obțină rețeta de succes pentru transport fără amprentă de carbon.

În „Arena del Futuro” sunt implicați ABB, Electreon, FIAMM Energy Technology, IVECO, IVECO Bus, Mapei, Pizzarotti, Politecnico di Milano, Prysmian, Stellantis, TIM și alte două universități din Roma și Palermo. Toate entitățile urmăresc crearea condițiilor ideale pentru ca transportul de persoane și mărfuri să fie realizat fără emisii care favorizează încălzirea globală și întrețin poluarea.

Conform Stellantis, proiectul marchează o premieră importantă: este pentru prima dată când atât de multe entități din industria auto și educație s-au adunat la un loc pentru a analiza datele „tehnologiei futuriste” care va fi făcută publică în următoarele luni.

Imagine sugestivă. „Arena del Futuro” ar putea arăta diferit!

Proiectul „Arena del Futuro” presupune următoarele:

  • contruirea unui inel de asfalt de 1 km care este alimentat cu 1 MW de putere electrică în apropierea autostrăzii A35 din Italia;
  • punerea în practică a tehnologiei „Dynamic Wireless Power Transfer” pentru mai multe tipuri de vehicule;
  • testarea conexiunilor 5G și IoT pentru creșterea siguranței rutiere și pentru optimizarea productivității autovehiculelor comerciale;
  • optimizarea suprafeței de drum astfel încât să fie durabilă și formula folosită să nu afecteze încărcarea inductivă.

Cititorii AUTOpro știu, însă, că în acest domeniu s-a făcut deja un pas important: Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă.

Vezi și: Interviu Jörgen Wulfsberg, director la CEVT: Încărcarea wireless nu este periculoasă!

Acum, Stellantis încearcă alături de partenerii din „Arena del Futuro” să schimbe modul în care percepem folosirea mașinilor electrice în scopuri personale și comerciale.

Articole similare

SEAT Ateca primește un facelift consistent

administrator_autopromag

Mazda va continua să vândă motoare diesel atâta timp cât va exista cerere

Mihai Morcovescu

Din jocurile video direct pe șosea

Andrada Arsenie

Leave a Comment