AUTOpro
Stiri AUTO pro Exclusiv Green car Industrie

Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă

incarcare wireless rapida autonoma EV

Parteneriatul dintre CEVT și Momentum Dynamics a dus la atingerea unui prag important pentru mașinile electrice personale și comerciale: încărcarea wireless rapidă și autonomă este posibilă la scară largă.

Momentum Dynamics și CEVT, o companie Geely cu sediul în Suedia, au reușit să demonstreze că Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor este posibilă la scară largă. Soluția ar putea deveni vitală pentru sectorul comercial, dar se va dovedi utilă și pentru folosirea personală.

Această demonstrație evidențiază parcarea autonomă combinată cu încărcarea autonomă de mare putere într-un vehicul disponibil comercial. Mai mult, se demonstrează fezabilitatea încărcării automate a vehiculelor electrice fără a fi nevoie de prezența oamenilor.

Provocările întâlnite de echipa proiectului au fost legate de coordonarea cu parcarea autonomă și integrarea întregului sistem într-un timp foarte scurt. În cele din urmă, însă, vehiculul a reușit să se manevreze automat și să se oprească în limita toleranței de aliniere în fiecare test și apoi să înceapă să se încarce automat.

CEO-ul Momentum Dynamics, Andrew Daga, a spus despre acest succes înregistrat că este un pas important în față pentru „viitorul inevitabil al încărcării EV”.

„Niciun alt sistem nu poate egala eficiența, rentabilitatea și comoditatea încărcării fără fir cu putere mare, fără mâini, în care nu există interacțiuni umane sau mecanice”, a spus Daga.

Pe de altă parte, directorul EVCS al CEVT, Jörgen Wulfsberg, a spus că încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor va fi o „tehnologie importantă” care se va dovedi a fi de nelipsit în curând.

AUTOpro.ro vă va prezenta în curând un interviu în exclusivitate globală cu autorul proiectului care a dus la dezvoltarea sistemului de încărcare wireless rapidă și autonomă. Dan Vardie, director AUTOpro și chairman AUTOBEST, a discutat cu Jörgen Wulfsberg, director EVCS la CEVT, și vă va prezenta lucruri esențiale încă neștiute.

Articole similare

3 milioane de vehicule Suzuki produse în fabrica Esztergom din Ungaria

Filip Sîrbu

ZF Lifetec prezintă un volan revoluționar pe care poate fi montat un display

Mihai Morcovescu

Apple CarPlay primește un upgrade important. Care sunt cele mai importante noutăți (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment