AUTOpro
Connected Generale Stiri

Audi și placa

La Salonul Auto de la Beijing din acest an (luna aprilie), Audi a prezentat un concept de mobilitate interconectată – este vorba despre noul Audi Q3 adaptat nevoilor traficului intens și drumurilor cu restricții.

Adaptarea constă în modificarea spoilerului din spate a SUV-ului, pentru a integra un sertar acționat electric, în care este stocată placa multifuncțională (permite și încărcarea) în lungime de 1,05 metri, construit din carbon și aluminiu. Sistemul informațional al mașinii (Audi MMI) poate accesa calendarul utilizatorului, dar și rutele planificate și în cazul în care este foarte aglomerat, se recomană renunțarea la automobil și continuarea călătoriei cu placa electrică – pe o distanță de 12 km, la o viteză maximă de 30 km/h.
Conceptul bazat pe platforma lui Audi Q3 este produs numai în China poate fi utilizat în trei moduri – “modul scooter”, când telefonul poate fi atașat ghidonului pentru a oferi informații direcționale, iar viteza este controlată prin intermediul unei telecomenzi atașate ghidonului, „modul sport” cu telecomanda în mână și modul de transport pentru bagaje, cutii etc.

Detail
Detail
Static photo
Static photo
Detail
Detail
Audi connected mobility concept
Audi connected mobility concept
Design Sketch
Design Sketch

Articole similare

Noul Maserati Ghibli Hybrid, disponibil oficial în România

Florin Amariei

Toyota România donează spitalelor din București două aparate de ventilaţie

Robert Stan

Schafer, CEO Skoda: Standardul Euro 7 ar scumpi Fabia cu 5.000 de euro

Florin Amariei

Leave a Comment