AUTOpro
Stiri Green car

10.000 de stații de încărcare Tesla Supercharger deschise în Europa

Retea statii incarcare Tesla Supercharger Europa (1)

Tesla știe cum trebuie tratat clientul lor, așa că se îngrijește ca după achiziția uneia dintre mașinile sale proprietarul să aibă parte de o experiență de utilizare cât mai plăcută cu putință. Iar pentru asta, este obligatoriu să pui la punct o rețea extinsă de încărcătoare rapide, cu stații Supercharger amplasate optim spre a putea fi parcurse distanțe mari fără a pierde mult timp în staționare.

În Statele Unite ale Americii sunt deja operaționale peste 35.000 de puncte de încărcare de tip rapid, cunoscute la Tesla drept Supercharger. Doar că producătorul american vinde din ce în ce mai bine și pe Bătrânul Continent, ca de altfel oriunde în lume, așa că nu încetinește ritmul cu care instalează tot mai multe stații Supercharger.

Statii incarcare Tesla Supercharger

Recent, Tesla a inaugurat 6 noi locații Supercharger prin care rețeaua de stații din Europa a atins cifra de 10.000. Este o valoare excelentă pentru că vorbim despre puncte de încărcare ce pot livra puteri de până la 250 kW. În acest fel, șoferii pot încărca extrem de rapid, în unele cazuri este vorba despre doar un sfert de oră pentru a adăuga mai bine de 300 de kilometri la autonomia unei Tesla.

Sunt nu mai puțin de 875 de puncte de încărcare Tesla în Europa, cu 143 în Germania, 123 în Franța și 100 în Marea Britanie, ca să numim doar primele trei țări din top. Primul Supercharger din Europa a fost deschis în vara anului 2013, în Norvegia, iar Tesla promite că o cincime din toate stațiile rapide pe care le are în plan pentru Bătrânul Continent vor fi gata de folosire până la sfârșitul anului curent.

Retea statii incarcare Tesla Supercharger Europa conform PlugShare
Retea statii incarcare Tesla Supercharger Europa conform PlugShare.

Cele 10.000 de stații Tesla Supercharger sunt distribuite în 900 de locații, ceea ce înseamnă că, în medie, fiecare pin de pe hartă are mai bine de 10 puncte de încărcare. Este greu pentru orice altă companie să concureze cu astfel de cifre.

După Tesla Supercharger, cea mai extinsă rețea de stații rapide de încărcare din Europa aparține celor de la Ionity, care însă abia se apropie de 2.000 de puncte și nici nu preconizează că vor avea mai mult de 7.000 până în 2025.

Statii incarcare Tesla Supercharger Europa
Cu mai bine de 10.000 stații Supercharger în Europa, șoferii de Tesla pot parcurge distanțe lungi fără emoții.

Însă Tesla merge mai departe cu rețeaua sa de încărcătoare rapide și testează un program pilot prin care și alte automobile electrice să poată „alimenta” de la aceste stații. Pe de o parte este o veste bună pentru șoferii altor EV-uri, dar ne putem imagina ce părere vor avea proprietarii Tesla. Probabil tocmai din acestă cauză este vorba mai întâi despre un test, pentru a putea fi cântărite reacțiile clienților Tesla înainte de a fi luată o decizie finală pe această temă.

Sursa : AutoWeek.nl

Articole similare

UE vrea 30 de milioane de masini electrice pe drum pana in 2030

Florin Amariei

750.000 de comenzi: actualul Opel Corsa își continuă povestea de succes

Filip Sîrbu

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE în luna mai au scăzut cu 3%

Mihai Morcovescu