AUTOpro
Plug-in Hybrid Green car Stiri

Noul Peugeot 408 poate fi comandat în România. Prețul de pornire este de 33.600 de euro (cu video)

Peugeot 408

Producătorul francez de automobile Peugeot a prezentat în vara anului curent noul model Peugeot 408. SUV-ul coupe este disponibil în momentul de față cu o motorizare pe benzină și două versiuni plug-in hybrid. Ulterior va fi lansată și o variantă pur electrică.

Noul Peugeot 408 poate fi comandat în România, unde este comercializat de importatorul Trust Motors. Mașina are un preț de pornire de 33.600 de euro cu TVA inclus. Debutul comercial este planificat pentru începutul anului viitor.

Versiunea pentru Europa va fi produsă în Franța, la Mulhouse, în timp ce modelul destinat pieței din China va fi asamblat la uzina Chengdu.

Noul Peugeot 408 vine în două versiuni de motorizare plug-in hybrid

Peugeot 408

Constructorul francez a dezvăluit noul 408 în luna iunie a acestui an, iar acum „fratele” de grup al lui Citroen C5 X poate fi comandat și pe piața locală. Clienții români au la dispoziție trei niveluri de echipare: Allure, Allure Pack și GT.

Gama de motorizări a noului Peugeot 408 cuprinde propulsorul pe benzină PureTech de 1,2 litri, care oferă 130 CP și 230 Nm de cuplu. Acesta este asociat unei transmisii automate cu 8 trepte.

Din gamă mai fac parte două versiuni plug-in hybrid, una de 180 CP și alta de 225 CP. Cuplul motor este în ambele cazuri de 360 Nm, iar capacitatea bateriei este de 12,4 kWh.

Echiparea de bază Allure include, între altele, grilă cromată, faruri Eco LED și jante de 17 inch, în timp ce, la interior, clienții vor beneficia de tapițerie Mi-TEP/Fractil și cusături contrastante de culoare verde, volan îmbrăcat în piele și aer condiționat automat pe două zone.

De asemenea, există un instrumentar de bord digital de 10 inch, un ecran central de 10 inch pentru sistemul de infotainment și sistem audio cu 6 difuzoare.

Pe lista de opționale regăsim asistență la parcare față, Active Lane Departure Warning, Safety Plus Pack, Active Safety Brake, pachet Drive Assist Plus, Cruise control adaptiv cu functie Stop & Go, tehnologia Visiopark (180° cameră mers înapoi) și recunoaștere extinsă a semnelor de circulație (doar pe variantele PHEV).

Sursa: Peugeot

Articole similare

Automobile Bavaria Group a deschis prima locaţie din Bacău

administrator_autopromag

BYD ATTO 3 a primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP

Darius Pana

Renault 5 Electric: noi fotografii oficiale cu modelul care va fi lansat pe piață în 2024

Mihai Morcovescu