AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

Alpine A290_β, conceptul care anunță primul hot-hatch electric al mărcii. Acesta va debuta pe 9 mai

Francezii de la Alpine se pregătesc de lansarea primului hot-hatch electric din istoria mărcii. Până atunci, însă, producătorul din Dieppe a publicat primele imagini oficiale cu conceptul A290_β (Beta), care anunță viitorul model de performanță.

Conceptul va fi dezvăluit în ziua de 9 mai, la Bristol (Marea Britanie). Versiunea de serie este așteptată să sosească pe piață în jurul anului 2025.

Alpine A290 va fi un hatchback de mici dimensiuni

Alpine

La începutul anului 2021, Alpine își făcea publice planurile de a se transforma într-un brand pur electric și de a oferi un „garaj de vis”, așa cum îl numesc francezii. Acesta ar urma să cuprindă trei modele: un hatchback de mici dimensiuni, un crossover și o mașină sport.

Ne mai despart câteva zile până când Alpine va dezvălui conceptul A290 Beta. Acesta prefigurează un viitor hot-hatch electric de serie, primul produs vreodată de marca din Hexagon.

Acesta este botezat A290_β (Beta), ceea ce înseamnă că urmează denumirea clasică cu litera „A” urmată de trei cifre. Prima se referă la dimensiunea mașinii (2), iar următoarele două la tipul acesteia. Astfel, indicativul „90” va fi folosit pe mașinile „multifuncționale”, așa cum este și acesta, iar modelele sport vor primi indicativul „100”.

În ceea ce privește utilizarea literei „β” (Beta), aceasta se referă la un software beta, ceea ce înseamnă că nu este produsul final de serie și este utilizat doar în faza de testare.

Practic, francezii vor renunța la litera greacă pe modelul lor de producție, care se va numi cel mai probabil A290. Deocamdată, cei de la Alpine nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale conceptului electric.

În imaginile publicate se observă doar numele conceptului, precum și silueta viitorului hot hatch cu zero emisii. Conceptul va avea dimensiuni mici, însă eleronul montat deasupra lunetei ne dă de înțeles că A290 Beta va primi un pachet exterior agresiv.

Așa cum spuneam, conceptul A290_β (Beta) va fi dezvăluit pe 9 mai și tot atunci vom afla și detaliile tehnice.

Sursa: Alpine

Articole similare

Noile Skoda Superb și Kodiaq, testate la -32˚ Celsius în interiorul Cercului Arctic

Mihai Morcovescu

SEMA Show 2023: Hyundai prezintă noul concept Kona Jayde

Mihai Morcovescu

Împuternicirea de ieșire din țară, la un click distanță pentru clienții Porsche Finance Group