AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Green car Video

Premieră mondială: noua Cupra Born

Dan Vardie a fost la Barcelona la avanpremiera mondială a noii Cupra Born și are primele detalii ale noului EV!

Botezat Born, după numele unui cartier din Barcelona – numit El Born – noul model este bazat pe platforma MEB care echipează VW ID3 , de la care a preluat foarte multe detalii. Inclusiv celebrul ecran din câmpul vizual al șoferului la care se regăsește butonul de trecere în modurile D, R, P și chiar B, care produce o recuperare mai substanțială a energiei rezultate din frănare.

Însă asemănările se opresc aici. Pentru că Born are un design interesant, specific mărcii Cupra. Iar interiorul are o nouă abordare de design pionierată pe acest model. Are chiar și noi tehnologii care permit realizarea de motive scuptate cu  laserul în materiale textile de avangardă! Pentru cei care sunt curioși, le dăm un material nou la bordul lui Born: neoprenul! Da, acel material folosit la costumele de scafandru!

Fiind o Cupra, Born este mai puternică și mai dinamică decât ID 3, accelerând la 50 km/h în doar 2,6 secunde. Are 236 CP la dispoziție și promite o autonomie maximă de 540 km pentru versiunea cu bateria cea mai mare de 77kWh.

Articole similare

Premieră mondială: primul ziarist din lume copilot pe Extreme E

Cătălina Cozma

Amendă de 535 milioane de euro pentru Porsche SE ca urmare a scandalului emisiilor

Robert Stan

Faraday Future FF91 cucerește Pikes Peak

Filip Sîrbu

Leave a Comment