AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla Model Y este al patrulea model din gama constructorului american

Tesla

Tesla a prezentat oficial noul model de SUV electric din gama sa numit Model Y. Bazat pe platforma modelului 3, noul model va fi disponibil din 2021.

După o serie de imagini teaser, Tesla a prezentat oficial noul Model Y, un SUV electric compact ce se va alătura actualei game formată din modelele S, X și 3.

Dezvoltat pe platforma sedanului Model 3, noul SUV electric împrumută de la acesta o serie de elemente de design, farurile și partea frontală fiind aproape identice. Tesla spune că noul model va fi livrat începând cu 2020 pe piața americană, exceptând versiunea de bază ce va costa 39.000 dolari, care va sosi în 2021. Acesta este anul anunțat pentru primele livrări pe piața europenaă.

Rămâne de văzut dacă Tesla își va respecta această promisiune, livrările pentru Model 3 fiind întârziate în urma problemelor de producție.

Tesla nu a comunicat date tehnice complete pentru Model Y, dar știm că versiunea de top poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.7 secunde, iar viteza maximă este de 240 km/oră.

Vor exista patru versiuni pentru noul Model Y. Două dintre acestea folosesc un singur motor electric ce acționează puntea spate, iar versiunile Dual Motor Long Range și Performance folosesc două motoare electrice oferind astfel tracțiune integrală.

Versiunea Standard Range promite o autonomie de 370 km și un preț de pornire de 39.000 dolari. Este urmată de versiunea Long Range cu 505 km autonomie și un preț de 47.000 dolari. Versiunea cu tracțiune integrală Dual Motor AWD are o autonomie de 540 km, iar versiunea de top Performance are o autonomie de 480 km și un preț de 60.000 dolari.

Noul model nu mai folosește portierele de tip fluture pentru locurile din spate, așa cum o face Model X, dar păstrează geamurile fără ramă. La interior, Model Y va adopta stilul minimalist fără indicatoare de bord în fața celui de la volan. Un display tactil de 15 inch amplasat central este singurul element care oferă informații pasagerilor. Va fi disponibilă și o versiune cu șapte locuri pentru noul Model Y.

Articole similare

VIDEO Ken Block impresionează din nou

Bine ați venit la „X-Ville”: standul Opel de la Salonul Auto de la Frankfurt este dedicat mobilității personale

Filip Sîrbu

Nou concesionar Citroen

administrator_autopromag

Leave a Comment