Producătorul american de automobile electrice Fisker Automotive a anunțat că noul său SUV cu emisii zero, Ocean, poate atinge în nivelul de echipare de top Extreme o autonomie de 707 kilometri. Această valoare este cea mai mare dintre toate modelele similare care sunt disponibile pe piața europeană.
Anul trecut, compania înființată în 2007 de către Henrik Fisker a lansat Ocean-ul. SUV-ul electric produs în Austria va fi vândut atât în SUA, cât și în Europa în trei versiuni: Sport, Ultra și Extreme
Fisker Ocean, mai eficient decât Mercedes-Benz EQS SUV și Tesla Model X
Reprezentanții producătorului american declarau în 2022 că vor să concureze cu Ocean pe piața BEV-urilor europene. Cu o istorie relativ nouă și plină de controverse, Fisker Ocean preia experiența modelelor precedente ale americanilor.
Acesta oferă, însă, în plus mai multă inovație la bord comparativ cu Karma (care deja are peste un deceniu de la lansare), Sunset, Surf și Atlantic.
În urmă cu un an, producătorul de peste Ocean anunța că versiunea Sport atinge o autonomie de 442 de kilometri în ciclu WLTP. Acum, însă, constructorul susține că versiunea de top Ocean Extreme este capabil să parcurgă 630 de kilometri cu o singură încărcare. Însă, după noi teste, vârful de gamă a SUV-ul electric oferă o autonomie de până la 707 kilometri în regim WLTP.
Practic, Fisker Ocean este SUV-ul cu emisii zero care oferă cea mai mare autonomie dintre toate modelele comercializate în Europa. Comparativ, Mercedes-Benz EQS poate parcurge 587 de kilometri cu un plin de baterie, în timp ce Tesla Model X se laudă cu o autonomie de 565 de kilometri.
Fisker speră ca Ocean să primească omologarea europeană până pe data de 28 aprilie 2023. Asta ar însemna că va putea începe livrările către clienții din regiune până la sfârșitul lunii viitoare.
Până atunci, producătorul de vehicule electrice va deschide primele centre Fisker+ din Europa. Unul va fi inaugurat la Viena, iar celălalt la Copenhaga. De asemenea, pe tot parcursul anului curent vor fi deschise și alte centre Fisker atât pe Bătrânul Continent, cât și în SUA.