AUTOpro
Eveniment Green car

Fisker Ocean, un nou SUV electric pe piața europeană

Compania Fisker a lansat Fisker Ocean, un nou SUV complet electric. Lansarea a avut loc la târgul de tehnologie Mobile World Congres, ce are loc în aceste zile la Barcelona.

Fisker Automotive, compania înființată în 2007 de către Henrik Fisker, a dezvăluit un nou SUV electric, Ocean, cu care compania să concureze pe piața BEV-urilor europene. Cu o istorie relativ nouă, dar plină de controverse, Ocean preia experiența modelelor precedente ale companiei, dar vine cu și mai multă inovație la bord. Cu toate că cel mai cunoscut model al companiei este Karma (care deja are peste un deceniu de la lansare), Ocean preia și din experiența celorlalte modele ce nu s-au bucurat de asemenea faimă la nivel mondial, dar care tatonau terenul pentru modele full electrice: Sunset, Surf, Atlantic.

Fisker Ocean Sport vine cu cinci locuri, are o autonomie declarată de 275 mile (442 km) conform WLTP și un preț de pornire de până în 42 000 Euro cu TVA inclus în Marea Britanie. Modelul superior Fisker Ocean Extreme poate parcurge 390 de mile (627 km) conform WLTP, fiind un vehicul cu sistem de tracțiune 4×4 bazat pe două motoare. De asemenea, vehiculul are trei moduri de condus și o serie de funcții de siguranță inovative.

Se pare că garanția pentru bateria modelului Ocean va fi de 10 ani, peste ceea ce oferă producătorii europeni la ora actuală.

Cu cine concurează noul SUV electric? Nu putem să nu ne gândim la Tesla, care a înregistrat vânzări ridicate în Europa, semn că piața e ”însetată” după mașini electrice pline de inovație, cu ecrane cu diagonale mari și configurații motor-baterie ce oferă autonomii extinse.

„Mobile World Congress de la Barcelona este locul ideal pentru a prezenta Fisker Ocean, deoarece vehiculul nostru este plin de tehnologie avansată, inclusiv opțiuni de la distanță pe care le vom duce la un nou nivel”, a spus CEO Henrik Fisker. „Cu Combinația lui Fisker Ocean de performanță, valoare și durabilitate, cred că avem un vehicul electric unic, cu caracteristici de prim rang în industrie, spre exemplu California Mode, un ecran rotativ de 17,1 inchi, dar și cea mai lungă autonomie din segmentul nostru”.

Fisker Ocean aduce o nouă linie de design și proporții generoase, marele designer auto, Henrik Fisker, ieșind puțin din zona cu care ne-a obișnuit până acum (nu putem să nu amintim de BMW Z8, Aston Martin DB9 sau Aston Martin V8 Vantage, proiectate de către acesta).

Se pare că 47 de prototipuri ale modelului Fisker Ocean sunt în construcție, iar Fisker însuși a revizuit dezvoltarea lor cu o săptămână înainte de Mobile World Congress.

Producția este programată să înceapă în noiembrie 2022, urmând ca livrările să urmeze la scurt timp, până la finalul anului. Unul din obiectivele noului plan al companiei este vânzarea a 60.000 de mașini, fapt pentru care prezența ridicată în Europa este foarte importantă. În plus, ca parte esențială a acestui plan, noua fabrică din Austria își propune o amprentă neutră de carbon. Conform lui Henrik Fisker, acesta își propune să transforme Ocean în cel mai sustenabil vehicul din lume.

Articole similare

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Mihai Morcovescu

Viitoarele modele electrice Ford vor fi echipate cu port de încărcare Tesla începând cu 2025

Mihai Morcovescu

BMW si Audi parasesc Formula E

Florin Amariei

Leave a Comment