AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Rolls-Royce va avea un CEO britanic pentru prima dată în ultimii 14 ani

Rolls-Royce a anunțat că va avea un nou CEO în persoana lui Chris Brownridge. Actualul șef al filialei BMW din Marea Britanie, acesta va fi primul britanic care va conduce marca de lux în ultimii 14 ani.

Brownridge îl va înlocui de la 1 decembrie pe Torsten Müller-Ötvös, care se va pensiona.

Rolls-Royce l-a numit pe Chris Brownridge în locul lui Torsten Müller-Ötvös

Chris Brownridge lucrează în cadrul BMW Group de aproape trei decenii. El a intrat în compania bavareză în 1995 ca proaspăt absolvent de facultate și a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții. A fost inclusiv director de vânzări în cadrul BMW Marea Britanie, dar și director regional MINI pentru Marea Britanie și Irlanda.

„Sunt onorat de noua mea numire”, a declarat Brownridge într-un comunicat oficial. „Să fiu invitat să conduc acest brand britanic uriaș, într-un moment atât de important în istoria sa îndelungată și remarcabilă, este un adevărat privilegiu. Rolls-Royce este una dintre cele mai cunoscute, dorite și influente mărci din lume și sunt foarte conștient de afecțiunea și de stima enorme în care este ținută”, a mai spus acesta.

Brownridge îl va înlocui în funcție pe Torsten Müller-Ötvös, cel mai longeviv CEO din istoria Rolls-Royce. Șef al mărcii britanice din 2010, acesta se va pensiona la data de 30 noiembrie.

Rolls-Royce

În timpul mandatului lui Müller-Ötvös, Rolls-Royce a înregistrat cel mai mare succes comercial de la înființarea sa, în 1904. Sub conducerea lui, marca de lux a înregistrat un succes fără precedent, vânzările crescând de la circa 1.000 de unități în 2009 la peste 6.000 în 2022.

„Să fiu la conducerea Rolls-Royce timp de aproape 14 ani a fost cel mai mare privilegiu și cea mai mare plăcere din cariera mea profesională. Să cresc compania și oamenii săi de talie mondială până la poziția în care se află astăzi, în vârful industriei de lux a fost o aventură remarcabilă. Sunt mândru de rolul pe care l-am jucat atât eu, cât și echipa mea în a contribui semnificativ la economia Marii Britanii și la recunoașterea globală a capacității Regatului de a produce cele mai bune mașini de lux din lume”, a declarat Müller-Ötvös.

Sursa: BMW via Motor1

Articole similare

Porsche a publicat schițele oficiale ale noului Macan electric. Debutul va avea loc pe 25 ianuarie

Mihai Morcovescu

Renault a livrat 122 de ambulanțe către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Dragos Baltateanu

Audi prezintă noul Q7 facelift: faruri LED laser personalizabile și până la 507 CP

Mihai Morcovescu