AUTOpro
Generale Green car Stiri

Peugeot va renunța la versiunile de performanță PSE pentru a se concentra pe electrificare

CEO-ul Peugeot, Linda Jackson, a confirmat informația potrivit căreia marca pe care o conduce nu va lansa noi modele de performanță PSE.

Versiunea sportivă a actualului 508 va fi primul și, totodată, ultimul model care va purta logo-ul PSE.

Peugeot va deveni marcă exclusiv electrică până în 2030

Peugeot

Modelele Peugeot de performanță vor reprezenta o afacere de scurtă durată. Asta, pentru că francezii nu vor extinde gama PSE (Peugeot Sport Engineered) dincolo de actualul 508 (sedan și break).

Anunțul a fost făcut de șeful mărcii, Linda Jackson, cu ocazia unei curse din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță, desfășurată în week-end, la Imola (Italia). Aceasta a precizat că producătorul din Hexagon se va concentra pe procesul de electrificare din dorința de a deveni un brand 100% electric în Europa până în 2030.

„Ca să fiu sinceră, ne-am gândit la extinderea gamei, dar apoi a intrat în joc prioritizarea, iar totul este doar despre electrificare”, a spus Jackson pentru publicația britanică Autocar. „Adevărul este că noi investim, în calitate de Grup Stellantis, 40 de miliarde de euro în procesul de electrificare, iar Peugeot face parte din asta”.

Peugeot 508 PSE oferă 360 CP și 520 Nm de cuplu

Totodată, Linda Jackson a mai precizat că fiecare model pe care Peugeot îl va lansa până la finalul lui 2024 va avea și o versiune electrică. Prin renunțarea la versiunile de performanță PSE, francezii pun capăt planului anterior, anunțat în 2021, de a lansa mai multe versiuni de modele cu acest nume.

În acest sens, modelul de clasă medie 508 este primul și singurul din actualul portofoliu al „Leului” care poartă logo-ul PSE. Lansată în 2020, versiunea de performanță a primit un lifting anul trecut. În prezent, 508 PSE folosește un motor de 1,6 litri turbo și două motoare electrice. Puterea maximă oferită de sistemul de propulsie hibrid este de 360 CP și 520 Nm de cuplu, ceea ce îl face cel mai puternic automobil din actuala gamă.

Deși Peugeot nu va mai lansa noi versiuni de performanță, Linda Jackson spune că rămâne deschisă la ideea de a avea astfel de modele în viitor atâta vreme cât acestea vor fi pur electrice. 

Sursa: Peugeot via Autocar

Articole similare

Audi e-tron GT va avea o versiune mai puternică, ce va dezvolta 750 CP

Mihai Morcovescu

Porsche a publicat primele fotografii cu habitaclul viitorului Macan electric

Mihai Morcovescu

KIA lansează modelul aniversar Sportage 30th Anniversary Edition (cu video)