AUTOpro
Generale

Opel Insignia se înnoiește

Pentru anul în curs, inginerii de la Opel au decis să atribuie modelului Insignia un proces de modernizare care aduce câteva elemente noi. Printre acestea se numără o gamă împrospătată de propulsoare, precum și elemente noi de design la nivelul caroseriei și interiorului.

Premiera mondială a noului Opel Insignia va avea loc în cadrul celei de-a 65-a ediţii a Salonului Auto de la Frankfurt ce urmează să se desfășoare în semptembrie anul acesta.

286330
Noul Opel Insignia oferă posibilitatea alegerii între trei alternative de propulsie, pe benzină, diesel şi GPL, puterea motoarelor fiind între 110 CP și 325 CP. În ceea ce privește consumul, Insignia se poate mândri cu unitatea diesel 2.0 CDTI ce poate furniza între 120 CP și 140 CP, emisiile de CO2 coborând până la valoarea de 99 g/km. Cu ajutorul cutiei de viteze manuală cu șase trepte, precum și a sistemului Start/Stop, consumul înregistrat se situează în limita a 3,7 litri/100 km în regim mixt. Cea mai performantă unitate diesel este versiunea 2.0 BiTurbo CDTI de 195 CP și un cuplu maxim de 400 Nm.

Gama motoarelor pe benzină include cele două unităţi de propulsie turbo cu injecţie directă: motorul 2.0 SIDI Turbo (SIDI = Spark Ignition Direct Injection) cu o putere de 250 CP și un cuplu maxim de 400 Nm, precum şi unitatea 1.6 SIDI Turbo de nouă generaţie, cu o putere de 170 CP şi un cuplu de 260 Nm, (280 Nm, cu funcţie de amplificare).

286339

La exterior se remarcă în special modificarea blocurilor optice, atât cele frontale cât și cele posterioare. Dacă farurile au în mare aceeași formă, principala schimbare regăsindu-se la forma LED-urilor, stopurile se prelungesc acum și pe capacul portbagajului. Opel a accentuat senzația vizuală de lățime a caroseriei, prin schimbarea designului parașocului anterior, ce a renunțat la nervurile verticale, dar și prin alungirea baghetei cromate de pe portbagaj.
În funcţie de nivelul de echipare, farurile sunt disponibile cu lămpi bi-xenon echipate cu sistemul de iluminare de siguranţă AFL+.

Habitaclul lui Insignia este dominat de către noua generaţie a sistemului Infotainment, sistem ce poate fi controlat prin intermediul unui touchscreen color de opt inch. Cu ajutorul butonului central sau al ecranului tactil, prin comandă vocală sau cu ajutorul touchpad-ului complet nou, şoferul poate accesa toate funcţiile şi submeniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile melodiilor, conexiunea smartphone sau navigaţia cu hartă 3D.

Text: Cosmin Voicu, Foto: Opel

286343

Articole similare

On line si mobile

Supermașinile poliției din Dubai

administrator_autopromag

Premieră Ferrari la Frankfurt: 458 Speciale