AUTOpro
Generale

Noutățile începutului de an, prezentate la Detroit

MB GLE

Expoziția auto nord-americană de la Detroit este primul mare motor-show al anului și, cum altfel, unul dintre cele mai bogate în noutăți. Asta în ciuda faptului că din „Capitala Industriei Auto Americane” nu a rămas decât o umbră. Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen se anunță a fi vedetele acestei ediții a NAIAS (North American International Auto Show).

La doar câteva zile după ce și-au dezvăluit la CES (Consumer Electronic Show) din Las Vegas tehnologiile de ultimă oră în privința condusului autonom și sistemelor de infotainment, producătorii auto își dau întâlnire la Detroit pentru un spectacol rezervat exclusiv iubitorilor de mașini. Cu această ocazie vor fi dezvăluite publicului câteva premiere îndelung așteptate. Iată, pe scurt, o listă a acestora.

Audi Q7

Audi a anunțat deja lansarea la NAIAS a noului Q7, un vehicul care, pe lângă spațiul larg oferit pasagerilor de pe cele trei rânduri de scaune mizează pe sisteme de infotainment și conectivitate de ultimă oră. BMW, la rândul său, va prezenta o variantă cu două uși, una decapotabilă și un Gran Coupe aparținând  Seriei 6, în timp ce Mercedes-Benz va dezvălui noul GLE, un crossover derivat din Clasa M care va fi rivalul direct al lui BMW X6.

BMW Seria 6 Cabrio

Alfa Romeo va sosi la Detroit – la doar două luni de la reluarea vânzărilor în Statele Unite – cu varianta de serie a modelului 4C Spider, iar Acura va prezenta fenomenalul NSX. Japonezii de la Honda și-au anunțat prezența cu un concept FCV (Fuel Cell Vehicle) cu o autonomie mai mare decât cea a modelului FCX Clarity. Și Nissan va fi prezent la Detroit cu un vehicul mult-așteptat de americani, pickup-ul Titan, în timp ce Toyota va prezenta o nouă variantă Tacoma.

Cadillac CTS-V

Cum industria auto europenă pare să fi decis să își ia partea leului chiar în capitala industriei auto nord-americane, Volkswagen – liderul european –  nu putea lipsi de la Detroit. Germanii vor prezenta un SUV despre care au refuzat până acum să dea detalii. Ediția din 2015 a NAIAS va avea loc între 12 și 25 ianuarie la COBO Center din Detroit.

 

Articole similare

Uzina de anvelope Michelin Victoria împlinește 80 de ani

Dragos Baltateanu

Testul de consum în condiții reale de funcționare PSA a câștigat premiul `ECOBEST 2017` și Alexa pentru SEAT este ‘SMARTBEST 2017’

Filip Sîrbu

Uber și Volvo mai fac o încercare în California

Filip Sîrbu

Leave a Comment