AUTOpro
Generale Motorsport Romania my love Stiri

Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat Raliul Moldovei Moinești 2016

Raliul Moldovei Moinești, a cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop s-a desfășurat în perioada 1-2 iulie, concurenții având de parcurs 15 probe speciale care au însumat 116,99 km. La bordul unui Citroen DS3 R5, Gergo Szabo și Karoly Borbely au câștigat această etapă.

Gergo Szabo ziua 2

Cu un parcurs inteligent în ziua a doua, în care și-au menținut excelent avansul câștigat în prima zi, echipajul BCR Leasing Rally Team s-a impus pentru al doilea an consecutiv în Raliul Moldovei Moinești. Cei doi au fost urmați pe podiumul clasamentului general de colegii de echipă Edwin Keleti și Toni Avram pe un Mitsubishi Lancer Evo X, reeditând astfel primele două poziții de anul trecut. Locul al treilea la ediția din 2016 a Raliului Moldovei Moinești a fost ocupat de echipajul Bogdan Marișca – Carmen Poenaru, care au concurat pe un Ford Fiesta R5.

Edwin Keleti ziua 2

În ziua a doua de concurs echipajele s-au indreptat pe specialele din jurul Moineștiului. Programul zilei a a fost alcatuit din trei bucle, din care primele doua identice, cu cate doua parcurgeri ale probelor Runcu, Moinesti si Vermesti. Pe ultima bucla, concurentii au parcurs a treia oara doar probele Moinesti si Vermesti, ultima dintre ele reprezentand si Power Stage-ul competitiei, speciala la finalul careia primii trei clasati au primit puncte suplimentare in clasamentul general, cate 3, respectiv 2 si 1 punct. De altfel, a treia parcurgere a specialei Vermesti, a fost transmisa in direct pe posturile de televiziune TVR3 si TVR Iasi, precum si pe websiteul oficial, www.raliul-moldovei.ro

Gergo Szabo si Karoly Borbely si-au manageriat cu multa experienta cele 59,5 secunde avute avans la finalul zilei de vineri, si doar cu o singura proba castigata din primele doua bucle, Moinesti 1, cei doi si-au marit avansul la 01:08.3, inaite de ultimele doua probe ale zilei de sambata. Pilotul maghiar a fortat pe ultima proba a raliului, Power Stage-ul, si si-a trecut in cont si cele 3 puncte suplimentare care se acorda pentru invingatorul acestei speciale.

Am avut un weekend excelent la Raliul Moldovei Moinesti. Ne-am bucurat de fiecare kilometru parcurs iar masina a functionat perfect, insa mai avem multe de invatat cu noua masina desi suntem mai rapizi de la o cursa la alta. Am avut si putin noroc in comparatie cu alte echipaje dar suntem aici si vreau sa multumesc tuturor celor care ne sustin.a spus Gergo Szabo, castigatorul Raliului Moldovei Moinesti 2016.

Cu un avans fragil la finalul primei zile de concurs, de doar de 6,4 secunde fata de Florin Tincescu, Edwin Keleti a fortat si s-a impus pe prima proba de sambata, insa a avut un parcurs mai slab pe a doua. Pilotul clujean a mai semnat victorii pe probele Vermesti 1 si Runcu 2, si si-a marit astfel ecartul fata de rivalul de la clasa 3 la peste 20 de secunde inainte de ultima bucla. Cu o noua victorie pe penultima proba si un loc 3 pe Power Stage-ul Vermesti, Edwin Keleti si Toni Avram au incheiat Raliul Moldovei Moinesti 2016 pe locul secund, la fel ca la editia anterioara.

Aventura la Raliul Moldovei Moinesti 2016 s-a rezultat cu un rezultat de vis pentru noi. Am avut cateva chestiuni de demonstrat mie si altora. Pentru noi a fost un raliu extraordinar si vreau sa-l felicit pe Adi Raspopa pentru ceea ce probabil este cel mai frumos raliu de macadam din Romania! O cursa care ne-a facut maxima placere si suntem foarte fericiti!a declarat Edwin Keleti la finalul Raliului Moldovei Moinesti 2016, ocupantul locului secund in clasamentul general.

Florin Tincescu lua startul sambata in fata lui Bogdan Marisca, colegul sau de echipa mult mai experimentat, de pe locul al treilea, cu un avans de 14,1 secunde. Cu doua victorii de proba, pe specialele cu nr.12 si 13, fostul campion national reducea avansul juniorului Napoca Rally Academy la doar 0,5 secunde inainte de ultima bucla a zilei secunde. Experienta lui Bogdan Marisca, dar si materialul sau de concurs performant si-au spus cuvantul, iar clujeanul a facut rocada cu colegul sau de echipa inainte de Power Stage-ul Vermesti, ultima proba a intrecerii. De altfel, Marisca a fortat si pe ultima proba, cedand doar 0,7 secunde in fata lui Gergo Szabo, pozitie care i-a adus in plus cele 2 puncte suplimentare acordate locului secund.

Am inceput ezitant pe prima proba de ieri, am continuat ok, iar mai apoi am facut o greseala si am spart radiatorul masinii. Au urmat cateva greseli si ghinioane ale tuturor celor implicati care au facut sa nu fie totul ok. Azi am avut o problema cu setarea directiei, noi am ratat cateva starturi dar am terminat pe locul trei un raliu foarte muncit, foarte greu dar si foarte frumos. Probele sunt foarte frumoase, cu mici exceptii. Cred ca sunt un etalon pentru Campionatul National de Raliuri.a spus si Bogdan Marisca, ocupantul locului trei la finalul Raliului Moldovei Moinesti 2016.

Adrian Raspopa si Cosmin Diacu si-au respectat statutul de favoriti si in ziua secunda a Raliului Moldovei Moinesti si cu victorii pe toate probele speciale si-au trecut in cont o victorie mult asteptata. Pe podiumul acestui clasament s-au mai clasat echipajele Raul Badiu – Gabi Lazar, care au evoluat la bordul unei Dacii Logan si Mihai Manole – Florin Dorca, care au concurat pe un Peugeot 208 R2.

Adi Raspopa ziua 2

Am dat tot ce am putut pe ultima proba, pentru a ne pastra locul 5 in clasamentul general, desi la 3 kilometri de la start mi-a cazut una dintre lentilele ochelarilor de vedere. Sunt foarte multumit pentru rezultat cat si pentru organizare, care a fost una peste asteptarile Federatiei dar si peste ale mele! Totul a iesit extraordinar de bine si vreau sa le multumesc autoritatilor locale care ne-au sprijinit, Politiei si Jandarmeriei, precum si echipei organizatorice! Un rezultat mult mai bun decat mi-am dorit si acelasi lucru e valabil si pentru organizare.a spus Adrian Raspopa, castigatorul clasamentului rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice de la Raliul Moldovei Moinesti 2016 si ocupantul pozitiei a cincea in clasamentul general.

Abandonul de pe a doua proba a zilei a lui Norbert Maior a privat Cupa Dacia de o lupta multa asteptata cu Raul Badiu. In aceste conditii, pilotul sibian nu a mai avut de indeplinit decat o simpla formalitate, si dupa ce a castigat toate probele din a doua zi de concurs a Raliului Moldovei Moinesti si trecut in cont o noua victorie in Cupa Dacia.

Desi a castigat 7 din cele 8 probe speciale desfasurate astazi, Alexandru Ardelean a trebuit sa se multumeasca cu pozitia secunda in Cupa Suzuki la finalul Raliului Moldovei Moinesti. Radu Necula si-a mentinut prima pozitie castigata la finalul zilei de vineri si a reusit sa se impuna in cadrul cupei monomarca, in timp ce Peter Kelemen s-a clasat pe locul al treilea.

In clasamentul Debutantilor, s-a impus echipajul bacauan format din Catalin Grigoriu si Lucian Florea, la bordul unei Dacii Sandero 0.9 TCE in timp ce clasa 11 a fost castigata de Dragos Dinu si Dan Dobre pe un Mitsubishi Lancer Evo 8.

Florin Petrisor si Iulian Ichim s-au impus in Campionatul National Rally 2 Dunlop, pe podium mai urcand echipajele Romain Desire Marc Gilles – Alin Lepadusa si Cosmin Salistean-Adrian Lelutiu. La Raliul Moldovei Moinesti concurentii din acest campionat au fost scutiti de taxa de inscriere si au primit premii, cate un curatitor sub presiune, oferite de Karcher.

Raliului Moldovei Moinesti 2016 a fost organizat de ACS Rally Spirit in perioada 1-2 iulie, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Consiliului Local Bacau si Consiliul Local Zemes.

 

Articole similare

Subaru a publicat un teaser cu viitorul concept electric Sport Mobility

Mihai Morcovescu

Volvo va renunța definitiv la motorizările diesel în 2024

Mihai Morcovescu

Daimler va plăti redevențe către Nokia pentru anumite brevete

Florin Amariei

Leave a Comment