AUTOpro
Generale Stiri

Acesta este noul Renault Espace, monovolumul care a fost transformat într-un SUV cu 7 locuri (cu video)

Producătorul francez de automobile Renault a dezvăluit cea de-a șasea generație Espace. Noua iterație a popularului model nu a mai fost lansată tot sub forma unui monovolum, ci de această dată avem de-a face cu un SUV care va oferi până la șapte locuri.

În esență, noul Espace este o versiune cu ampatament mărit a SUV-ului compact Austral, ceea ce înseamnă că va fi poziționat în gamă deasupra acesteia. Deosebirea o fac câteva mici modificări de ordin estetic.

Renault Espace este mai mare și mai înalt decât modelul anterior

Renault

În 1983, Renault lansa pe piață Espace, un automobil de familie care inaugura un nou segment, și anume cel al monovolumelor (MPV). Acum, la 40 de ani de la prezentarea conceptului Renault Espace – „voiture a vivre” – și cinci generații de succes, francezii dezvăluie noul Renault Espace, care se transformă într-un SUV cu cinci sau cu șapte locuri.

Deși tendința actuală este ca mașinile să crească în dimensiuni și să adauge greutate, noul Espace contravine acestui trend, fiind cu 14 centimetri mai scurt și cu 215 kilograme mai ușor comparativ cu monovolumul pe care îl înlocuiește. De asemenea, mașina are o gardă la sol cu 32 de milimetri mai mică și, poate cel mai important aspect, oferă și mai mult spațiu la interior datorită celui de-al treilea rând de scaune.

Rămânând la capitolul spațiu, zona de încărcare variază între 159 de litri cu toate cele șapte scaune și 1.818 litri în configurația cu cinci locuri și cu al doilea rând de scaune pliat. În același timp, cei de la Renault spun că noul Espace oferă un spațiu de încărcare de 777 litri în varianta cu cinci locuri atunci când scaunele din spate sunt împinse spre față.

Punctul forte al noii generații Espace îl reprezintă un acoperiș panoramic din sticlă, care are o suprafață de peste 1 metru pătrat (1,33 x 0,84 metri). În plus, în habitaclu există spații de depozitare cu un volum total de 39 de litri.

Noul Espace vine cu un sistem de propulsie hibrid de 200 CP și o autonomie de 1.100 km

Din punct de vedere estetic, noul Renault Espace seamănă foarte mult cu Austral, model lansat în acest an și care a fost dezvoltat pe aceeași platformă CMF-CD. Aspectul exterior este completat de jantele de 19 inch sau cele opționale de 20 de inch, în funcție de nivelul de echipare. Există trei niveluri de echipare: Techno, Iconic și vârful de gamă Esprit.

Cea mai accesibilă versiune oferă un instrumentar digital de 12,3 inch și un ecran tactil de 12 inch pentru sistemul multimedia. Pe lista de opționale este inclus un head-up display de 9,3 inch. De asemenea, există o zonă de încărcare wireless și două prize de 12 volți, plus două porturi USB-C pentru fiecare rând de scaune.

Din punct de vedere tehnic, asemenea lui Austral, noul Espace nu va fi oferit cu motor diesel. În schimb, SUV-ul francez de dimensiuni medii vine cu un sistem de propulsie hibrid alcătuit dintr-un motor turbo pe benzină de 1,3 litri și două motoare electrice, care oferă în total 200 CP.

Unitatea cu trei cilindri oferă 131 CP și 205 Nm de cuplu. Aceasta este asistată de un motor electric principal de 70 CP și unul care funcționează ca starter generator de 25 CP.

Conform informațiilor oferite de Renault, această versiune ar trebui să ofere un consum de 4,6 litri/100 km și o autonomie de până la 1.100 de kilometri. Nu în ultimul rând, noul SUV vine cu 32 de sisteme de asistență pentru șofer.

Comenzile pentru noul Renault Espace vor începe în această primăvară.

Sursa: Renault

Articole similare

Oliver Blume este noul CEO Volkswagen Group

Darius Pana

Viitoarea generație Nissan Leaf surprinsă în teste!

Filip Sîrbu

Volkswagen a publicat primele imagini cu ID.3 facelift. Versiunea restilizată va fi lansată în primăvara lui 2023

Mihai Morcovescu