AUTOpro
Generale Stiri

Hyundai va elimina din Europa modelele termice din gama N Line în 2024

Constructorul sud-coreean de automobile Hyundai se pregătește să elimine din Europa modelele pe benzină din gama de performanță N Line.

Potrivit unor informații care au apărut zilele acestea, modelele vizate ar urma să fie scoase din producția de serie începând cu primăvara anului în curs.

Hyundai va renunța la modelele i20 N, i30 N și i30 N Fastback

Hyundai

În ultimii ani, europenii au fost nevoiți să-și ia adio de la o serie de hot-hatch-uri accesibile. Cele mai cunoscute modele de performanță care au fost scoase din producție sunt Volkswagen Polo GTI, Opel OPC, Peugeot GTi și, cel mai recent, Ford Fiesta ST. În plus, Focus ST va fi și el eliminat din 2025.

Un purtător de cuvânt al diviziei germane Hyundai a confirmat faptul că producția de modele N Line alimentate cu benzină va fi oprită definitiv în prima jumătate a anului 2024. 

Acest lucru înseamnă că pe piețele europene nu vor mai fi comercializate modelele i20 N, i30 N și i30 N Fastback. În aceste condiții, vor fi oferite doar modelele electrice de performanță Ioniq 5 N și viitorul Ioniq 6 N.

În schimb, modelele N de performanță nu vor dispărea de pe alte piețe. Asta pentru că Hyundai a confirmat deja că intenționează să lanseze un nou Elantra N sedan, care va avea, probabil, un motor mai mare.

Reglementările privind emisiile de gaze cu efect de seră devin tot mai stricte, iar impozitele pe mașinile pe benzină cresc în fiecare an. Astfel, nu este de mirare că Hyundai Europe a luat această decizie. Și asta, chiar dacă modelele vizate nu se aflau de mult timp pe piață. Spre exemplu, i30 N a apărut pentru prima dată în 2017, urmat în 2018 de i30 N Fastback, iar în 2020 de i20 N.

Sursa: Motor1

Articole similare

UE vrea să interzică vânzările de mașini pe combustie internă din 2035

Florin Amariei

Dacia are un nou logo. Va fi instalat pe Bigster!

Florin Amariei

Supercarul electric Rimac Nevera a stabilit într-o singură zi 23 de recorduri mondiale (cu video)

Mihai Morcovescu