AUTOpro
Generale Green car Stiri

Apple ar fi renunțat la dezvoltarea mașinii sale electrice

Potrivit unor informații apărute în presa internațională, gigantul tehnologic Apple ar fi renunțat la dezvoltarea mașinii sale electrice.

Denumit „Project Titan”, proiectul la care se lucra de un deceniu a fost închis, iar cele 2.000 de persoane implicate vor fi transferate la divizia pentru dezvoltarea AI.

Apple renunță la „Project Titan” și se va concentra pe inteligența artificială

Apple

Apple a demarat acest proiect în 2014 în care își propunea să construiască un vehicul complet autonom, care să concureze cu Tesla. De-a lungul timpului, au existat zvonuri cum că gigantul cu sediul în Cupertino ar fi vrut să încheie parteneriate cu Hyundai sau cu Toyota.

Lansarea acestuia fusese fixată inițial pentru 2026, dar aceasta a fost ulterior amânată pentru 2028. Mai mult decât atât, compania se gândise chiar să stabilească prețul mașinii la aproximativ 100.000 de dolari, adică la nivelul unui Tesla Model X.

Acum, însă, viitoarea mașină cu emisii zero pare să nu mai aibă nici un viitor. Conform presei americane, Apple ar fi renunțat definitiv la dezvoltarea lui iCar. În aceste condiții, unii dintre cei 2.000 de angajați implicați în proiect ar urma să fie transferați la divizia pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pentru alte produse. Alții, însă, ar urma să fie concediați.

Echipa care se ocupă de proiectul „Titan” include IT-iști, dar și câteva sute de ingineri și designeri auto. Drept urmare, aceștia vor putea aplica pentru locuri de muncă în alte echipe Apple sau vor fi disponibilizați.

Anunțul ar fi fost făcut de Jeff Williams, directorul de operațiuni de la Apple, și de către Kevin Lynch, vicepreședintele proiectului Titan. Nu se știe de ce Apple a ales să renunțe la proiectul său după un deceniu de muncă, însă scăderea cererii de vehicule electrice atât în ​​SUA, cât și la nivel global ar putea reprezenta unul dintre motive.

Sursa: Engadget

Articole similare

O nouă baterie stil top de hârtie poate da lovitura în EV

Filip Sîrbu

VIDEO: Volkswagen va dezvălui pe 31 mai cea mai puternică versiune hot-hatch pentru Golf

Mihai Morcovescu

Jeep Avenger va fi primul SUV complet electric al mărcii americane pregătit pentru Europa

Darius Pana