AUTOpro
Generale Green car Stiri

Honda și Sony vor construi din 2026 mașini electrice pe o platformă comună

Companiile nipone Honda și Sony au anunțat oficial că viitoarele lor automobile electrice vor fi construite pe o platformă dedicată comună.

Până în 2031 vor fi lansate șapte vehicule cu emisii zero din noua Seria 0 și Afeela. Primul dintre acestea va debuta în 2026.

Honda și Sony vor reduce costurile de dezvoltare și de producție cu 10%

Honda

Gigantul nipon Sony a înființat nu demult o nouă marcă de mașini electrice, denumită Afeela. Aceasta va lansa primul său model pur electric în 2026. Este vorba despre un sedan, care va fi dezvoltat pe o platformă dezvoltată în colaborare cu Honda.

Cele două companii vor duce mai departe parteneriatul lor. Astfel, cele două branduri tocmai au anunțat că viitoarele mașini cu emisii zero pe care le vor produce împreună vor utiliza o arhitectură dedicată comună. În acest fel, costurile de dezvoltare și de producție vor fi reduse cu 10%, cât reprezintă această platformă.

Următoarea generație de vehicule electrice Honda, denumită Seria 0, va include nu mai puțin de șapte modele. Acestea vor fi lansate până în anul 2031. Pentru asta, constructorul japonez s-a angajat să investească echivalentul a circa 65 de miliarde de dolari. Viitoarele automobile cu emisii zero ale niponilor vor primi un pachet de baterii ultra-subțire, precum și motoare electrice compacte.

Noua platformă dezvoltată în parteneriat cu Sony va face posibilă montarea foarte jos a bateriilor și motoarelor, reducând în acest fel centrul de greutate. În plus, asta va însemna și un plus de manevrabilitate, dar și un spațiu interior mai generos.

Toate viitoarele modele electrice din Honda „0 Series” vor oferi o autonomie de cel puțin 480 de kilometri. Deocamdată nu se cunosc detaliile tehnice, însă știm deja că sedanul Afeela va avea un acumulator litiu-ion de 91 kWh. Acesta s-ar putea regăsi și pe modelele Honda Seria 0.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Standardele Euro 7 și impactul lor asupra poluării urbane în Uniunea Europeană

Darius Pana

BMW a dezvăluit noua generație X3: motorizare PHEV nouă cu 299 CP și autonomie electrică de 90 km

Mihai Morcovescu

Volvo amână livrările la noul SUV electric EX30. Care este motivul?

Mihai Morcovescu